Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Csak nem egy diktátorral akar találkozni az új német kancellár?

888.hu

2022.01.04. 15:45

A Bild szerint Olaf Scholz német kancellár új fejezetet szeretne nyitni Moszkvával kapcsolatban, és arra számít, hogy a hónap végéig találkozik orosz kollégájával, Vlagyimir Putyinnal.

 

A Bild beszámolója szerint, hogy Olaf Scholz német kancellár Moszkvával való kapcsolatát kiemelt külpolitikai prioritásnak tekinti, annak ellenére, hogy kormánykoalíciójának egyes tagjai konfrontatívabb megközelítést sürgetnek Oroszországgal szemben.

A lap szerint a 63 éves politikus „minősített újrakezdésre” törekszik.

Berlin azonban hivatalosan még nem erősítette meg az ilyen típusú, magas szintű találkozót, és a moszkvai német nagykövetség sem tudta megerősíteni a hírt. Az viszont ismert, hogy a kancellár külpolitikai tanácsadója a héten találkozik az orosz és francia kollégájával.

Scholznak Moszkvával való újabb nyitási kísérletei népszerűtlennek bizonyulhatnak koalíciós partnerei, különösen az erősen USA/NATO-párti és Oroszország-ellenes Zöldek körében. Annalena Baerbock külügyminiszter és Robert Habeck gazdasági miniszter közismerten azt szeretné, ha Berlin keményebb oroszellenes álláspontot képviselne.

A december 8-án hivatalba lépett szociáldemokrata Scholz december 21-én folytatott első telefonbeszélgetést az orosz elnökkel. A beszélgetés során nagy hangsúlyt kaptak Oroszország javaslatai az európai biztonsági garanciákról.

Putyin elmondta, hogy Moszkva jogilag kötelező erejű dokumentumokat akar, amelyek biztosítják, hogy a NATO ne terjeszkedjen tovább kelet felé, beleértve Ukrajnát is.

Számos nyugati vezető már felszólalt az orosz javaslatok ellen, Moszkva pedig egyértelművé tette, hogy megállapodás hiányában arányosan fog reagálni.

Január 10-én Genfben találkoznak Oroszország és az Egyesült Államok képviselői, hogy megvitassák a biztonsági garanciákat. Két nappal később Brüsszelben összeül a NATO-Oroszország Tanács, majd január 13-án Bécsben az EBESZ Állandó Tanácsának ülése következik – írta meg a Russia Today.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A rendőrség megakadályozott egy július 4-i tömeges lövöldözést Virginia állam fővárosában

A richmondi rendőrség megakadályozott egy július 4-i tömeges lövöldözést Virginia állam fővárosában, miután egy állampolgári bejelentés nyomán több embert letartóztattak, és számos fegyvert lefoglaltak – áll a helyi hatóságok szerdai nyilatkozatában, amely további részleteket azonban nem tartalmazott.

A FINA elnöke köszönetet mondott Orbán Viktornak

A FINA elnöke köszönetet mondott Orbán Viktornak

„Az egész FINA-család nevében” köszönő levelet írt Orbán Viktor miniszterelnöknek Husszein al-Musszalam, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) elnöke a 19. FINA világbajnokság sikeres magyarországi megrendezéséért – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerdán.

Foglalkozunk nőügyekkel: Fiút nevelni

Foglalkozunk nőügyekkel: Fiút nevelni

A 888 podcastjának vendége: Bohár Tünde, a Megafon munkatársa.

Sopánkodhatnak a baloldali politikusok: az EP az atomenergiát is fenntartható energiaforrásnak minősítette

Az Európai Parlament (EP) elutasította az úgynevezett taxonómia rendelet kiegészítése elleni indítványt, mely megakadályozta volna, hogy a gáz- és atomenergia-ágazatok bizonyos tevékenységei környezeti szempontból fenntarthatónak minősüljenek, ezzel mindkét energiahordozó biztonságos és tiszta energiaforrás minősítést élvezhet – közölte az uniós parlament szerdán.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére