Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Csak nem akad egy német politikus is, aki békét szeretne?

888.hu

2022.07.20. 10:40

Michael Kretschmer, Szászország német tartomány miniszterelnöke béketárgyalásokat sürget Ukrajna és Oroszország között, és kijelentette, hogy a folyamatban lévő konfliktust „be kell fagyasztani”.

 

Kretschmer hangsúlyozta, hogy a háború jelentős terhet jelent Németország számára.

 

Most már minél hamarabb tárgyalásokra van szükség, a háborút be kell fagyasztani.”

– mondta Kretschmer kedden.

Kretschmer szerint Németországnak azon kellene dolgoznia, hogy Oroszországot tárgyalóasztalhoz ültesse, Ukrajnát pedig meggyőzni arról, hogy a konfliktus befagyasztása az ő érdekükben is áll.

 

Keserű lesz Ukrajna számára, hogy ezt az utat járja, de mi az alternatíva?”

– tette fel a kérdést.

 

A német politikus azzal indokolta álláspontját, hogy ez a lépés időt adna Németországnak és Európának arra is, hogy felkészítse védelmi képességeit, amelyeket az elmúlt években elhanyagoltak.

Ugyanakkor azt is hangsúlyozta, hogy az Oroszországgal való gazdasági kapcsolatok teljes szétválasztása felesleges lenne, és csak ártana a német érdekeknek.

 

Közölte, hogy a német kormány jelenleg azt szorgalmazza, hogy Ukrajna megnyerje ezt a háborút, és Németország soha többé ne tudjon nyersanyagot importálni Oroszországból.
„Ezzel azonban nem nyerünk semmit.” – jelentette ki.

A konzervatív CDU-hoz tartozó Kretschmer régóta bírálja a német kormány Ukrajnához való hozzáállását. Már májusban kijelentette, hogy ellenzi a nehézfegyverek szállítását a háború sújtotta országba.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Ursula von der Leyen: az EU újabb szankciós csomagot javasolt Oroszországgal szemben

Ursula von der Leyen: az EU újabb szankciós csomagot javasolt Oroszországgal szemben

Mivel háborújával Oroszország továbbra is halált és pusztítást okoz Ukrajnában, az Európai Bizottság egy újabb szankciós csomaggal fokozni kívánja a nyomást Moszkvára – jelentette be Ursula von der Leyen, az uniós bizottság elnöke szerdán.

Egy gyászhír margójára: 2006. október 23-án nem Nagy László testét, a lelkét törték össze

Egy gyászhír margójára: 2006. október 23-án nem Nagy László testét, a lelkét törték össze

Meghalt Nagy László, a 2006-os gyurcsányi rendőrterror egyik áldozata. Alig ötven évesen, bár élete nem tegnap, Miklós napján, sokkal inkább 2006 őszén ért véget, miután a sajnálatos októberi rendőrroham alkalmával kilőtték az egyik szemét. Két másik áldozat segítségével idézzük fel egy tizenhat évvel ezelőtt végleg kisiklott élet utolsó stációit.

A hajdani Fregattban a borravalónak és a szocializmusnak is harangoztak

A hajdani Fregattban a borravalónak és a szocializmusnak is harangoztak

Voltak, vannak és minden bizonnyal még lesznek Budapesten pazar kivitelű, magas színvonalú vendéglátóipari üzemegységek. Olyanok, ahol finom az étel, jó az ital, pazar az enteriőr és a társaságra sem lehet panasz. Csak egy nehezen szavakba önthető valamit, az otthonos és bensőséges, törzsvendégek formálta hangulatot nem lehet újratervezni. Vagy ha mégis, hát az már nem lesz az igazi. Megpróbáljuk a régi szép idők néhány ikonikus helyét bemutatni, számba venni, szigorúan szubjektív szempontok szerint.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére