Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Csak negatív teszttel lehet Németországba repülni

MTI, 888.hu

2021.03.30. 14:40

Tízezrek utaztak a németek egyik legkedveltebb üdülőhelyére, ezért szigorításra kényszerültek. Keddtől negatív koronavírusteszt felmutatásához kötik a Németországba repülőgépen érkezők belépését.

A szövetségi egészségügyi minisztérium rendelete szerint a légitársaságok csak negatív teszttel rendelkező utasokat engedhetnek fel a Németországba induló gépek fedélzetére.

A teszt lehet PCR- vagy antigéngyorsteszt, amelyet legkésőbb az indulás előtt 48 órával kell elkészíttetni.

Az eredményt papíron vagy digitális formában kell rögzíteni, német, angol vagy francia nyelven. Ez alól kivételt jelentenek a repülőgépen dolgozók és az ötévesnél fiatalabb gyermekek.

Amennyiben az érvényes menetjeggyel rendelkező utas eredménye pozitív, karanténba kell vonulnia a helyi szabályok szerint.

A rendelet május 12-éig érvényes.

Az új rendelet mellett az összes eddigi is érvényben marad, vagyis a negatív teszt nem ad felmentést a karanténkötelezettség alól a koronavírus régebbi és új változataival súlyosan fertőzött országokból, térségekből érkezőknek.

A rendelet előzménye, hogy a helyi korlátozások lazítása miatt tízezrek utaztak a németek egyik legkedveltebb üdülőhelyére, a Spanyolországhoz tartozó, földközi-tengeri Baleár-szigetekre, miközben a németországi szálláshelyek nem fogadnak vendégeket.

A szövetségi kormány azt kéri, hogy a járvány lassítása érdekében mindenki tekintsen el a szabadidős utazástól.

A külföldi üdülőhelyek ideiglenes látogatásának tilalma jogi akadályokba ütközik, ezért a berlini vezetés csak a negatív lelet felmutatásának kötelezettségével egészítette ki a járványügyi szabályozást.

Németországban erősödik a járvány. A legfontosabbnak tartott mutató, az úgynevezett hétnapi fertőzésgyakoriság – a megelőző hét napon regisztrált új fertőződések százezer lakosra vetített száma –

egy hónap alatt csaknem megduplázódott,

a március elején regisztrált 67,5-ről 135,2-re emelkedett a Robert Koch országos közegészségügyi intézet (RKI) adatai szerint.

Az intézet keddi összesítése alapján az előző 24 órában 9549 fertőződést szűrtek ki tesztekkel. Ez csaknem harmincszázalékos növekedés az egy héttel korábbi 7485-höz képest. Az új regisztrált fertőződésekkel együtt 2 791 822 ember szervezetében mutatták ki a SARS-CoV-2-t.

Ugyanakkor a vírus által okozott betegséggel (Covid-19) összefüggésben egy nap alatt regisztrált halálesetek száma az egy héttel korábbi 250-ről 180-ra esett vissza. A csökkenést szakértők a legidősebb korosztályokra és a leginkább veszélyeztetett csoportokra összpontosító oltási kampány előrehaladásának tulajdonítják. Az új halálesetekkel 76 093-ra emelkedett a járvány halálos áldozatainak száma Németországban.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére