Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Csak látszatgesztusokat tesz a Jobbik a zsidók felé

Tóth Dalma

2017.12.19. 19:18

Az Európai Rabbik Konferenciájának (CER) elnöke, Pinchas Goldschmidt a politika világában létrejött változásokról és a zsidók szerepérõl írt véleménycikket a Huffington Postnak.
BERLIN, 17:58

Az Európai Rabbik Konferenciájának (CER) elnöke, Pinchas Goldschmidt a politika világában létrejött változásokról és a zsidók szerepéről írt véleménycikket a Huffington Postnak.

A szerző szerint az elmúlt időszakban lezajlott választások azt mutatják, hogy az emberek elsöprő változásra vágynak. Ezért választották Trumpot Amerika elnökévé, ezért válik ki a britek az Európai Unióból, ezért szerepelt sikeresen Le Pen a francia választásokon és ezért erősödhetett meg az FPÖ Ausztriában.

Minden választás egyedi módon változtatta meg a politika színterét és az európai zsidó közösséget. Az európai zsidóság két tűz közé szorult. Az szélsőséges iszlamizmus - amit sokszor a migránsokhoz társítanak - valódi fenyegetést jelent, emiatt a zsidók egyre több pénzt fordítanak a biztonságukra, amelyet másra is költhetnének.

Mindemellett a jobboldalon is komoly veszély ütötte fel a fejét. Már most meg kellene húznunk a vészharangokat a szélsőjobboldali pártok vallásgyakorlással szemben indított hadjáratai, az antiszemitizmussal szemben mutatott toleranciájuk, és a rasszista retorikájuk miatt - jegyzi meg.

Jövőre is több helyen tartanak választásokat Európában, a zsidóknak pedig tisztában kell lenniük a szélsőjobboldal jelentette veszéllyel, mindegy hogy az ilyen pártok milyen álruhát öltenek magukra. Magyarországon a Jobbik igyekszik magára ilyen álruhát ölteni. Hanuka üdvözlőlapokat küldözget és egyéb látszatgesztusokat tesz, hogy megváltoztassa a magáról kialakított képet és magához édesgesse a zsidókat. De a párton belüli tartalmi változás nélkül ezek a gesztusok üresek maradnak. A zsidók nem támogathatnak olyan változást, amibe ennyire beágyazódott az antiszemitizmus.
 
Hozzátette, hogy természetesen a zsidóknak nem csak a sajt életüket kell figyelembe venniük, amikor az urnákhoz járulnak, hanem egy szélesebb képet kell nézniük. Nem térhetünk vissza egy olyan ideológiához, ami a judaizmus ellentéte, és valódi utálattal viseltetik a kultúránk iránt.

Valós veszély fenyegeti a zsidók életét és a zsidó szokásokat, de mindezekre nem a szélsőjobboldal a megfelelő válasz"

- jegyezte meg Pinchas Goldschmidt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére