Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Csak a szokásos: a lengyel demokráciáért aggódik az EP

Bertha László

2016.09.14. 14:38

Veszélyeztetik a demokráciát, az emberi jogokat és a jogállamiságot a lengyel alkotmánybíróságot korlátozó jogszabályváltozások - áll az Európai Parlament plenáris ülésén szerdán elfogadott állásfoglalásban.
STRASBOURG, 14:38

Veszélyeztetik a demokráciát, az emberi jogokat és a jogállamiságot a lengyel alkotmánybíróságot korlátozó jogszabályváltozások – áll az Európai Parlament plenáris ülésén szerdán elfogadott állásfoglalásban.

A strasbourgi plenáris ülés a néppárti, a szociáldemokrata, a liberális, a szélsőbaloldali és a zöldek frakciójának közös határozattervezetét 510 igen szavazattal, 160 ellenében, 29 tartózkodás mellett fogadta el.

A képviselők többek között aggodalmukat fejezték ki a „teljesen működőképes alkotmánybíróság hiánya”, valamint

a közelmúltban más területeken bekövetkezett, a megfelelő konzultációt nélkülöző gyors jogalkotási fejlemények miatt.”

Az EP azt kérte az Európai Bizottságtól, hogy értékelje az elfogadott jogszabályok összeegyeztethetőségét az uniós joggal és azon értékekkel, amelyeken az Európai Unió alapul. Az állásfoglalás emellett felszólítja a varsói kormányt, hogy maradéktalanul tegyen eleget a Velencei Bizottság márciusi ajánlásainak.

A képviselők üdvözölték a bizottság azon szándékát, hogy

konstruktív és termékeny párbeszédet folytasson a lengyel kormánnyal annak érdekében, hogy gyors és konkrét megoldásokat találjanak a jogállamiságot érintő, fent említett, rendszerszintű fenyegetésekre.”

Az állásfoglalásban természetesen hangsúlyozzák, hogy a párbeszédnek „pártatlannak és bizonyítékokon alapulónak” kell lennie.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére