Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Csak a muszlimok számára nyitottak egy mosodát

Tóth Dalma

2017.10.03. 09:28

A mosodát csak muszlimok vehetik igénybe, más vallási csoportok nem. Így akarják megõrizni az iszlám ruhák tisztaságát.
KUALA LUMPUR, 9:28

A mosodát csak muszlimok vehetik igénybe, más vallási csoportok nem. Így akarják megőrizni az iszlám ruhák tisztaságát.

Malajzia Johor államában "muszlimbarát" mosodát nyitottak, amit egy, a helyiség előtt elhelyezett tábla is hirdet – írja a Breitbart.

Ez a mosoda csak muszlim vendégeket fogad, a ruhák tisztaságának megőrzése végett. A kellemetlenségek miatt elnézésüket kérjük"

– olvasható a táblán.

Azaz a kiírás azt sugallja, hogy a nem muszlim ruhák nem tiszták. Sem erkölcsileg, sem fizikailag.

Az internetet egyből bejárta a kép, ami igen nagy vitákat kavart. Malajzia lakosságának körülbelül 60 százaléka muszlim, azaz a mosoda a maláj állampolgárok fennmaradó 40 százalékát, körülbelül bő 12 millió embert diszkriminál. A helyiek szerint látszik, ahogy a muszlim vallás egyre nagyobb teret nyer az országban.

Tunku Ibrahim Ismail Ibni Almarhum, Johor szultánja is elítélte a negatív megkülönböztetést.

A mosoda tulajdonosa ennek ellenére megvédte az üzletét, azt hangoztatva, hogy ő egy olyan szolgáltatást hozott létre, amire nagyon sok muszlim vágyott.

A muszlimok részéről ez nem csak arról szól, hogy tiszta legyen a ruha, azt szeretnék, ha a ruha erkölcsi tisztasága is megmaradna. [...] A muszlimok között vannak indiaiak és kínaiak is, szóval a mosoda nem tesz faji megkülönböztetést, nem diszkriminál"

– védekezett. Úgy látszik a tulajdonos még nem hallott arról, hogy valakit a vallása miatt is hátrányosan megkülönböztethetnek, nem csak faji alapon.

Malajziában egyre nagyobb teret nyer az iszlám és a saría. Az ország nyáron azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy vezetői betiltották Luis Fonsi, Daddy Yankee és Justin Bieber közös dalát, a Despacitót, miután konzervatív muszlim csoportok kifogásolták a dalszöveg szexuális tartalmát.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére