Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Cohn-Benditbõl mégsem lesz francia miniszter

Bokor Gábor

2018.09.03. 11:45

A liberális, zöldpárti politikus azonban továbbra is kiáll Macron mellett.

Akkora botrány lett abból, hogy Macron Daniel Cohn-Benditet akarja miniszterré tenni, hogy végül visszakoznia kellett az elnöknek. A két politikus végül abban maradt, hogy nem az egykori zöldpárti EP-képviselő lesz a nyugat-európai ország környezetvédelmi minisztere.

A Tagesspiegel szerint a múlt héten lemondott Nicolas Hulot helyére akarták Macron bizalmasai betenni a zöldpárti politikust. 

Cohn-Bendit az elmúlt időszakban óvatosan nyilatkozott a francia sajtónak, ő sem nagyon akart miniszter lenni, de leszögezte, Macron számíthat rá, hiszen támogatja a politikáját. 

A német-francia kettős állampolgárságú politikus a '70-es években több írást is megjelentetett, ami miatt botrányba is keveredett, ugyanis a pedofília támogatásával vádolják. A hetvenes években Cohn-Bendit egy frankfurti alternatív óvodában dolgozott, ahol próbálta a '68-as generáció elveit a gyakorlatba ültetni, például az ösztönök felszabadításáról. A Le Grand Bazaar című könyvében erről ezt írta:

"Többször is megesett, hogy néhány gyerek lehúzta a sliccemet, és elkezdtek simogatni. A körülményektől függően eltérően reagáltam, de a vágyuk mindenképp problémát jelentett számomra. Miért nem egymással játszotok, miért engem választottatok ki, és nem más gyereket? – kérdeztem tőlük. De ha kitartottak, én is visszasimogattam."

Egy 1982-es interjúban pedig ezt mondta: "Tudja, ha egy öt-, öt és fél éves leányka elkezd vetkőzni, az valami fantasztikus. Fantasztikus, mert ez egy játék, egy őrületesen erotikus játék."

Cohn-Bendit 1994-től kezdve húsz éven keresztül az EP-ben képviselte a zöldpártot, az európai zöldek frakcióját tíz éven át vezette. Cohn-Benditnek valóban nincs semmilyen tapasztalata a végrehajtó hatalomban, Frankfurt polgármester-helyettesi posztja volt a legmagasabb, amit betöltött.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére