Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Cenzúrázták a Daily Mail brit bulvárlapot

Sümeghi Lóránt

2016.07.21. 09:28

A sajtóetikát vizsgáló független szervezet - Ipso - szerint tilos azt írni egy újságban: "muszlim becsületgyilkosság", mert ez a valóság elferdítése.
LONDON, 9:28

A sajtóetikát vizsgáló független szervezet - Ipso - szerint tilos azt írni egy újságban: "muszlim becsületgyilkosság", mert ez a valóság elferdítése. 

A Daily Mail brit bulvárlapot meglepő szankció érte, miután az Independent Press Standards Organisation (Ipso) arra utasította az újság online változatát, hogy sürgősen törölje ki a muszlim világban is megosztó, szélsőséges esetekben alkalmazott "becsületgyilkosság" kifejezést. 

A hír egy négygyermekes édesanya brutális meggyilkolásával volt összefüggésben, akit egy muszlim származású betörő hagyott vérbe fagyba saját otthonában, miután az asszony rosszkor volt rossz helyen. A bulvárlap csupán feltételes módban tett arra utalást, hogy egyáltalán nem kizárt, hogy az édesanya nyakon szúrása kulturálisan is motivált lehetett, azonban ez már gyűlöletbeszédnek, félretájékoztatásnak és rasszizmusnak minősült az Ipso szerint.

Ennek okán arra kötelezték a lapot, hogy távolítsa el szalagcíméből az iszlám kultúrára vonatkozó feltételezést.


(Independent)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére