Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Canterburyi érsek: "Hazudik, aki az ISIS és az iszlám között tagadja az átfedést"

Sümeghi Lóránt

2016.11.20. 10:58

A történelmi jelentõségû státuszt viselõ Justin Welby canterburyi érsek szerint itt az idõ, hogy a világ vallásos vezetõi elismerjék, hogy az Iszlám Állam gyakorlata sok tekintetben tartalmaz átfedést a muszlim vallással kapcsolatban.
PÁRIZS, 10:58

A történelmi jelentőségű státuszt viselő Justin Welby canterburyi érsek szerint itt az idő, hogy a világ vallásos vezetői elismerjék, hogy az Iszlám Állam gyakorlata sok tekintetben tartalmaz átfedést a muszlim vallással kapcsolatban. 

Az érsek a párizsi katolikus intézet rendezvényén szólalt fel, amely tiszteletbeli doktorává avatta Welbyt. Beszédében hangsúlyozta, hogy észre kell vennünk és nevén kell neveznünk azokat a szélsőséges gyakorlatokat is rituálékat egyes vallásokra hivatkozó terroristák életvitelében annak érdekében, hogy a megfelelő hatékonysággal fel tudjunk ellenük lépni. Welby megjegyzései nem sokkal azután hangzottak el, hogy számos világvezető és jelentős poszttokkal rendelkező miniszter - többek között a brit külügyminiszter, Boris Johnson is - úgy nyilatkozott, hogy

el kellene hagyni az Iszlám Állam kapcsán az "iszlám" jelzőt, mert annak semmi köze sincs a muszlim vallás tanításához.

Az érsek kijelentette, hogy Európának vissza kellene térnie a zsidó-keresztény gyökerekhez, hiszen a jelenleg vallástalansággal átitatott, tátongó űrt a gyűlölet és a szélsőséges gondolatok töltötték be. Hangsúlyozta, amennyiben egy vallásos motivációval ellátott terrorcselekményt pusztán nemzetbiztonsági kockázatként értékelünk, akkor

valószínűleg nem fogunk az ilyen jellegű incidensektől érdemi módon megszabadulni.

Az érsek elmondása szerint ennek érdekében egy vallásos válasznak is elérhetőnek kell lennie az iszlám fundamentalizmus elleni küzdelemben, hasonlóképpen ahogyan a hindu nacionalisták a keresztények elleni atrocitásával kapcsolatban is ez már megtörtént.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Hajszálnyira vagyunk a benzinárstop végétől – újabb hibát találtak a MOL finomítójában

Hajszálnyira vagyunk a benzinárstop végétől – újabb hibát találtak a MOL finomítójában

Nagyobb a baj Százhalombattán, mint gondolták, a DuFi péntekre tervezett üzembe helyezéséből semmi nem lesz.

Scholz szerint a NATO-val kell megvédeni a tengerek alatti kritikus infrastruktúrát

Nemzetközi együttműködéssel meg kell erősíteni a tengerfenéken kiépített kritikus infrastruktúra védelmét, és ezt a munkát a NATO keretei között kell összehangolni – jelentette ki Olaf Scholz német kancellár szerdán Berlinben.

Kari Geri is tudott az USA-ból érkező pénzekről

Kari Geri is tudott az USA-ból érkező pénzekről

Azt viszont nem tudta elmondása szerint, hogy mennyi jött.

A szankciópárti európai baloldal az EP-ben mindent megtett, hogy megakadályozza a megegyezést

Az Európai Bizottság végre elfogadta Magyarország nemzeti helyreállítási és rezilienciaépítési tervét, amely 5,8 milliárd euró folyósítása előtt nyithatja meg az utat.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére