Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bûncselekményt követhetnek el a migránsokat segítõ civil szervezetek

Kékes Viki

2017.03.27. 07:28

Egy olasz ügyész azon civil szervezeteknek finanszírozásának vizsgálatát kéri, amelyek részt vesznek a migránsok Földközi-tengerbõl való kimentésében. Szerinte ugyanis az illegális migráció elõsegítése - a szándéktól függetlenül - büntetendõ cselekmény.
RÓMA, 07:28

Egy olasz ügyész azon civil szervezeteknek finanszírozásának vizsgálatát kéri, amelyek részt vesznek a migránsok Földközi-tengerből való kimentésében. Szerinte ugyanis az illegális migráció elősegítése – a szándéktól függetlenül – büntetendő cselekmény.

A Breitbart tudósítása szerint Carmelo Zucchero – Catania főügyésze – ezt azután vetette fel, hogy az Európai Unió határellenőrzési ügynöksége kiadott egy jelentést, amely szerint a civil szervezetek bűnrészesek az emberkereskedőkkel abban, hogy transzfert biztosítanak az illegális migránsoknak Észak-Afrikából Olaszországba.

Az uniós jelentés megállapította, hogy azok a civil szervezetek, amelyek részt vesznek a tengeri mentési munkálatokban "segítenek a bűnözőknek céljaik elérésében."

Az olasz ügyész az Il Giornale című napilapnak azt nyilatkozta, hogy abban az esetben is, ha ezek a szervezetek emberbaráti szándékkal működnek, az illegális migrációt segítik elő, amely büntetendő cselekmény.

2016 szeptemberében-októberében arra lettünk figyelmesek, hogy egyre inkább elszaporodtak azon civil szervezetek hajói, amelyek az illegális migránsok hajóit kísérték be a mi területünkre. Tisztában vagyunk azzal, hogy ez hatalmas költségekkel jár. Bizonyos esetekben elérheti a havi 400 ezer eurót is. Kérdés, hogy kik finanszírozzák ezt a költséges működést? Ezt szeretnénk megvizsgálni."

Zucchero arra a gyakorlatra is felhívta a figyelmet, hogy ezek a civil szervezetek egészen Olaszországig szállítják a migránsokat ahelyett, hogy egy – a nemzetközi megállapodásokkal létrehozott – biztonságos kikötőbe kísérnék csak el őket. Ez lenne ugyanis a megfelelő eljárás.

A főügyész arról is beszélt, hogy ki kell vizsgálni azt a jelenséget, hogy egyre inkább megfigyelhető az iszlám radikalizálódás a börtönökben és a táborokban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére