Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bulikban toboroznak katonákat az ukránok

Pörge Béla

2017.11.08. 20:58

Jogszerûtlen módszerekkel próbálkoznak az ukránok, mert senki nem akar katonának állni.
KIJEV/LEMBERG, 20:58

Jogszerűtlen módszerekkel próbálkoznak az ukránok, mert senki nem akar katonának állni.

Azt eddig is lehetett tudni, hogy az ukrajnai fiatalok nem szívesen mennek az ország keleti részén dúló polgárháborúba. Ráadásul az érintett területen zömmel oroszok laknak, így a helyieket sem nagyon tudják besorozni az ukránok. Ezért nem éppen demokratikus módszerekkel próbálkoznak.

A Kárpáthír cikke szerint az elmúlt hetekben Lembergben és Kijevben is tartottak razziát szórakozóhelyeken. Ezek során az adott szórakozóhely környékét lezárták, és mindenkit igazoltattak.

Akiről kiderült, hogy hadköteles, annak azonnal oda is adták a behívóját az ukrán hadseregbe. Lembergben 12, Kijevben 32 fiatalt soroztak be így.

Az akciótól még a rendőrség is elhatárolódott, ugyanis ez még a jogállamnak csak hunyorogva tűnő Ukrajnában sem jogszerű.

Ennél még felháborítóbb esetek is előfordultak tavasszal, nyár elején. Ekkor kárpátaljai fiatalokat azzal fenyegettek, hogy nem vehetik át a diplomájukat, ha nem veszik át a behívójukat.

Nem túl meglepő módon az ukrán hadsereg Kárpátalján és Lemberg megyében a legnépszerűtlenebb. Úgy tűnik, valamiért a magyar, román, lengyel és ruszin fiatalok nem érzik magukénak a keleten zajló ukrán-orosz polgárháborút.

A toborzó irodák a nem mindennapi sorozási módszerekről csak annyit mondanak, hogy minden megengedett, amit a törvény nem tilt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére