Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bulgáriában rekordot döntött a fertőzöttek számának napi növekedése

Ányos Miklós

2020.10.20. 18:25

Bulgáriában rekordot döntött a fertőzöttek számának napi növekedése: az elmúlt 24 órában 1024 új esetet regisztráltak, amely 629-cel több az előző napinál; egyes vidéki régiókban válságosra fordul a helyzet, a kórházakban nincs elegendő ágy, sem egészségügyi dolgozó az egyre több beteg gyógyításához.

Az egészségügyi minisztérium keddi tájékoztatása szerint a járvány kezdete óta 30 527-en kapták el a vírust. A legtöbb beteget a fővárosban, Szófiában (292) és Plovdivban (101) regisztrálták.

Az elmúlt napon 18-an haltak bele a koronavírus okozta Covid-19-betegség szövődményeibe, a halálesetek száma ezzel 1008-ra nőtt. Jelenleg 1562 embert ápolnak kórházban, 88-at intenzív osztályon. A járvány kezdete óta 17 153 ember gyógyult meg, az elmúlt 24 órában 4406 tesztet végeztek. A minisztérium külön kitér arra, hogy az egészségügyi dolgozók közül 1622-en betegedtek meg.

A bolgár államfői hivatal a sajtó többszöri megkeresésére válaszolva közölte, hogy Rumen Radev elnök koronavírus-tesztje negatív lett.

„Rumen Radev elnök nem került kapcsolatba olyan személlyel, akinek jelenleg pozitív lenne a tesztje. Az államfő tallinni látogatása során a bolgár küldöttség nem volt karanténban. A bolgár delegáció Tallinnba érkezésének első napján Rumen Radev tesztet csináltatott, amelynek negatív volt az eredménye”.

A TASZSZ orosz hírügynökség felidézte, hogy Radev észtországi látogatását félbe kellett szakítani, mert az észt államfői hivatal szerint a bolgár vezető kapcsolatba került egy koronavírussal fertőzött személlyel. A bolgár elnöki hivatal pedig ezzel kapcsolatban azt közölte, hogy a látogatást azért kellett félbeszakítani, mert a koronavírus járványa miatt nem lehetett véghez vinni az észt fővárosban betervezett programot.

A megyei járványtörzsek szerint az ország egyes régióiban válságosra fordult a helyzet, a kórházakban nincs elegendő férőhely a betegek kezeléséhez, az egészségügyi dolgozók erős kimerültségre és létszámhiányra panaszkodnak.

Bulgáriában március 8-án regisztrálták az első koronavírus-fertőzötteket, március 13-tól május 14-ig rendkívüli állapot volt az országban. Jelenleg rendkívüli járványhelyzet van érvényben, amelyet a kormány november végéig meghosszabbított. Kötelező a védőmaszk viselése a közintézményekben és a közösségi közlekedési eszközökön, illetve a higiéniai előírások és a társadalmi távolság betartása. A hatóságok fokozzák a járványügyi szabályok betartásának ellenőrzését.

 

MTI

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére