Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bulgáriában június elsején újranyitnak az éttermek, bárok és a kávézók

Ányos Miklós

2020.05.27. 11:25

A balkáni országban a koronavírus elleni küzdelem jegyében március közepén vezettek be járványkorlátozásokat.

Május 5-én az említett szolgáltatások kültéren már újraindulhattak, hétfőtől pedig már teljes mértékben, a zárt helyiségeket is működtethetik.

A turizmustól jócskán függő ország egészségügyi minisztere, Kiril Ananiev kedd este kiadott rendeletében engedélyezte, hogy a nyári szezonra az említett szolgáltatások teljesen visszatérhessenek a korábbi üzletmenethez. A mostani rendelet hatálya kiterjed a kulturális és más szórakoztató rendezvényekre, így a színházakra és koncertekre, továbbá a színpadi előadásokra is. Újrakezdhetnek a tánciskolák, de csupán helyiségeik belterületének 30, külterületük 50 százalékán. A diszkók, a zongorabárok és az éjszakai lokálok ugyanakkor még zárva maradnak a Covid-19-járvány elleni korábbi korlátozásoknak megfelelően. Ez a tilalom előreláthatólag június 14-ig marad meg.

Bulgáriában szerdán 2460 igazolt koronavírusos fertőzöttet tartottak nyilván, eddig 133-an meghaltak. Ez az adat számos európai országhoz képest alacsonynak tekinthető. Az országban március 14-én rendeltek el rendkívüli helyzetet, amelynek keretében utazási tilalmat vezettek be, bezártak az iskolák és a bevásárlóközpontok. Számos vállalkozás kénytelen volt tevékenységét korlátozni a tilalom miatt, illetve beszüntetni azt a visszaesett kereslet következtében.

A hatóságok április végétől kezdtek részlegesen lazítani a korlátozásokon, de az állampolgárokra és egyes vállalkozásokra továbbra is megmaradtak a távolságtartás szabályai, amivel erősítették a vírus elterjedését célzó erőfeszítéseket. A hétmilliós lakosságú államban a közösségi helyeken továbbra is érvényben maradtak a távolságtartás szabályai.

 

MTI

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére