Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bulgária befogadhatna tízezer migránst, de nem akar

888.hu

2020.03.03. 09:42

A Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) értékelése szerint Bulgária mintegy tízezer menedékkérő elszállásolására elegendő befogadóképességgel rendelkezik, míg a szomszédos Görögország teljességgel túlterhelt – közölte Milena Nikolova, az IOM bulgáriai képviseletének szakértője hétfőn Szófiában a közszolgálati rádiónak nyilatkozva.

„Ha mintegy tízezren érkeznének Bulgáriába, nem jelentene gondot az emberek befogadása, elszállásolása, orvosi kivizsgálása, illetve az elsődleges szükségleteik biztosítása„ – hangoztatta Nikolova. Úgy vélekedett, nem kell aggódni egy nagyobb menekültáradat esetén sem.

A dpa német hírügynökség felidézte, hogy a menekültügyi válság idején, 2015-ben, illetve 2016 elején Bulgária inkább tranzitország volt a migránsok számára, mert a legtöbb menedékkérő amúgy sem akart az Európai Unió legszegényebb tagállamában sokáig maradni.

A szakértő szerint a menekülttáborok és az átmeneti befogadóközpontok kihasználtsága jelenleg „szinte nulla”.

Görögország és Bulgária is megerősítette határvédelmét, miután Ankarában pénteken közölték, hogy Törökország „már nincs abban a helyzetben, hogy fel tudja tartóztatni a menekülteket„, és megnyitják a határokat az Európa felé igyekvők előtt.

Kraszimir Karakacsanov bolgár védelmi miniszter vasárnap közölte, hogy kivezényelték a határra a csendőrséget a 259 kilométer hosszú bolgár-török határ védelmének megerősítésére. Hangsúlyozta: az illegálisan érkező migránsokat Bulgária nem fogadja be.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére