Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Brutális parlamenti tömegverekedés történt

Bokor Gábor

2017.02.10. 13:28

A dél-afrikai országgyûlés épületében estek egymásnak a képviselõk.
FOKVÁROS, 13:28

A dél-afrikai országgyűlés épületében estek egymásnak a képviselők.

Azután pattant ki tömegverekedés a dél-afrikai parlament épületében, hogy Jacob Zuma elnök megpróbálta elmondani évértékelő beszédét. Az államfő beszéde eleve egy órát csúszott, mivel az ellenzéki, Gazdasági Szabadságharcosok nevű szélsőbaloldali párt képviselői vörös ruhákba öltöztek és különböző bekiabálásokkal megpróbálták megzavarni az ülésrendet. 

Az elnök több korrupciós botrányban érintett, ezért nem szabad, hogy felszólaljon a parlamentben"

– kiabálták a képviselők, akik többször azt is beordították, hogy az országok gengszterek és bűnözők vezetik.

Az indulatok annyira elszabadultak, hogy a vörösbe öltözött képviselőket a biztonságiaknak kellett kivezetniük, míg a másik ellenzéki párt, a Demokratikus Szövetség tagjai maguktól hagyták el az üléstermet. 

Az Origo szerint a sorozatos korrupciós botrányokba keveredett államfő ügyében tavaly márciusban az ország alkotmánybírósága úgy határozott, hogy Zumának saját vagyonából vissza kell fizetnie a magánrezidenciájára fordított közpénz egy részét.

Bár ez is elég nagy csetepaté volt, a műfajban továbbra is az ukránok a világelsők.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Bukarestben a Sepsi tiszteletére szólt a székely himnusz

Bukarestben a Sepsi tiszteletére szólt a székely himnusz

Román Kupagyőztes lett a sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, és kijutott a nemzetközi porondra, a Konferencia-liga selejtezőjében szerepelhet. A székelyföldi labdarúgóklub a bukaresti Giulesti Stadionban 2–1-re verte a Voluntarit. S bármennyire nem tetszett néhány román lap tudósítójának, a veszteseknek végig kellett hallgatnia a székely himnuszt a sporttörténeti győzelmet aratott Sepsi híveinek előadásában.

Az északír dominó

Az északír dominó

Hiába aratott két hete történelmi győzelmet Észak-Írországban az ír sziget újraegyesítése mellett síkra szálló baloldali–nacionalista Sinn Féin párt, a kormányalakítás továbbra is jelentős nehézségekbe ütközik. Észak-Írországban a társadalmi béke biztosítása érdekében kötelezően a választáson legtöbb szavazatot kapó katolikus és protestáns pártoknak kell koalícióra lépniük, azonban a protestáns Demokratikus Unionista Párt komoly feltételhez köti a kormányban való részvételt. A küszöbön álló turbulencia szinte garantált, ami könnyen jelentheti akár azt is, hogy az északír helyzet valódi dominó-hatást elérve az egész Egyesült Királyság felbomlásához fog vezetni.

Hiába akarja az EU, Scholz nem szankcionálja az oroszok miatt Schrödert

Olaf Scholz csütörtökön elutasította az Európai Parlament azon követelését, hogy Gerhard Schrödert szankcionálják, amiért nem volt hajlandó felmondani az orosz energetikai cégeknél betöltött vezető tisztségeket. A német kancellár optimista abban is, hogy a török ellenállás Finnország és Svédország NATO-csatlakozásával szemben leküzdhető.

Nem oda Buda. Kövér baromarcú lenne, mert őrködik a parlament méltóságán?

Nem oda Buda. Kövér baromarcú lenne, mert őrködik a parlament méltóságán?

Ide is eljutottunk: baromarcúnak nevezte a Jelen főmunkatársa, Tóth Ákos Kövér László házelnököt. Az ember azt gondolta, hogy Márki-Zay kampánybeli alpári szövegei után már nincs lejjebb a baloldalon. Aztán kiderül, de mennyire, hogy van.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére