Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Brutális hírhamisítást mûvel a Reuters, csak hogy megvédje a migránsokat

Sümeghi Lóránt

2018.06.19. 16:10

Korábban beszámoltunk róla, Donald Trump amerikai elnök hétfõn a Twitter felületén savazta szét Angela Merkelt migránsügyben. Többek között azt írta, "Németországban növekszik a bûnözés. Nagy hibát követtek el mindenütt Európában azzal, hogy emberek millióit engedték be, akik erõteljesen és erõszakosan megváltoztatják kultúrájukat". Erre a Reuters hírügynökség annyira begurult, hogy inkább saját magát cáfolva elkezdett hazudozni arról, hogy most akkor mi is a helyzet a német migránsbûnözéssel.

Tegnap megírtuk, az amerikai elnök a német belpolitikai krízis kapcsán a Twitteren keresztül üzent Merkelnek. Trump szerint 

a migránskérdés megrázza a már amúgy is erőtlen berlini koalíciót. Németországban növekszik a bűnözés. Nagy hibát követtek el mindenütt Európában azzal, hogy emberek millióit engedték be, akik erőteljesen és erőszakosan megváltoztatják kultúrájukat."

A szókimondó elnök mondandója igencsak kiverte az elefántcsonttoronyban ülő, migránssimogató politikai és médiaelit tagjainál a biztosítékot, kétségbeesésükben elkezdtek összevissza hazudozni.

A legnagyobbat azonban az egykor még szebb napokat látott Reuters hírügynökség alkotta, amely még arra is hajlandó volt, hogy a saját híreit megcáfolja, csak hogy ellentmondjon az amerikai elnök – amúgy teljesen jogos – észrevételeinek.

Történt ugyanis, hogy még ez év januárjában – a tarthatatlan németországi migránsbűnözés miatt – a hírügynökség leközölte a következő cikket: "Violent crime rises in Germany and is attributed to refugees", amely annyit tesz, hogy "Az erőszakos bűncselekmények aránya növekszik Németországban, ez pedig a menekültek számlájára írható." Ebben az írásban kifejti a Reuters, hogy egy felmérés szerint 2015 és 2016 között mintegy 10 százalékkal nőtt az erőszakos bűnözés Németországban, az esetek 90 százalékáért pedig a fiatal, bevándorló férfiak a felelősek.

Azonban Donald Trump pontosan erre utalt Twitter-üzenetében, ez pedig a fake news-médiát egyből hazugságra sarkallta.

Ugyanis a Reuters a tegnapi Trump-tudósítása kapcsán már azt találta írni, hogy "U.S. President Donald Trump blamed migrants in Europe for violently changing the culture and for what he inaccurately described as a rise in crime in Germany". Ez pedig magyarul annyit tesz,

Donald Trump amerikai elnök az európai migránsokat hibáztatta a kultúra megváltozásáért és – amelyet helytelenül jellemzett – a németországi bűncselekmények növekvő száma miatt."

Nagy kár, hogy az, aki a Reutersnél leírta ezeket a sorokat, nem emlékezett arra a januári cikkükre, amely pontosan alátámasztotta Donald Trump állításait. Nem véletlen létezik tehát az a mondás, miszerint ahhoz, hogy valaki sikeres hazudozó legyen, kitűnő memóriával kell rendelkeznie. De mint látjuk, a függetlenobjektív nyugati és hazai ballib médiát az efféle orbitális fake news-kalandok egyáltalán nem érdeklik. Vajon miért?

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére