Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Brutális hírhamisítási botrány a brit SkyNewsnál

Bokor Gábor

2016.08.12. 11:28

A brit tévések riportot készítettek Erdélyben egy állítólagos fegyvercsempész bandáról, ám homokszem került a gépezetbe.
SAJÓNAGYFALU, 11:28

A brit tévések riportot készítettek Erdélyben egy állítólagos fegyvercsempész bandáról, ám homokszem került a gépezetbe. 

A brit Sky News tévécsatorna munkatársai Erdélybe utaztak, hogy ott riportot forgassanak egy maszkba öltözött fegyvercsempész bandával, akik Nyugat-Európába csempésznek AK-47-es és egyéb emberi élet kioltására alkalmas eszközöket. 

A román média egyből felkapta az ügyet, napokig másról sem szóltak a hírek a csatornákon. Nekik is feltűnt, hogy valami nincs rendben a felvétellel. Igazuk is lett, a román rendőr-főkapitányság szerint a fegyverek csak vadászfegyverek. De nem is ezzel volt a legnagyobb probléma, a terrorizmus elleni ügyészség is nyomozásba kezdett és arra jutottak, hogy az egész film meg volt rendezve.

Az újságírók még a londoni szerkesztőségben találhatták ki a forgatókönyvet, sőt azt is megszabták, mit is mondjanak a "csempészek", akik a filmért ezer euró körüli összeget kaphattak. 

A román büntető törvénykönyv szerint, ha valaki tudatosan terjeszt nemzetbiztonságot veszélyeztető információkat, akár öt évig terjedő börtönbüntetéssel sújtható. 

A Magyar Nemzet meg is nevezte a "fegyverkereskedőt", név szerint Aurelian Szanto, Pantics Levente  és Pantics Attilát, utóbbit a rendőrség őrizetbe is vette. 

Szanto a hatóság embereinek elmondta, hogy az újságírók átverték őt, mert azt mondták, hogy csak dokumentumfilmet forgatnak és a videó végén feltüntetik, hogy az egész csak fikció, ám ezt nem tették meg végül. 

(Magyar Nemzet) 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére