Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Brutális felvételen a legújabb iszlamista terrortámadás

Bokor Gábor

2018.11.09. 13:30

Ismét lecsapott az iszlamista terrorizmus: egy szomáliai férfi követte el a pénteki melbourne-i merényletet.

Ahogyan arról délelőtt már beszámoltunk, helyi idő szerint péntek délután terrortámadás történt az ausztráliai Melbourne-ben. A támadóról kiderítették, hogy egy radikális iszlamista merénylő, aki az afrikai Szomáliából érkezett Ausztráliába. 

Jelentések szerint Melbourne-ben egy férfi az autójával belehajtott egy plázába, majd megkéselt több embert, egyiküket halálosan. A gyorsan kiérkező rendőrök a támadót hatástalanították.

Mint mi is megírtuk, a támadó egy furgonnal belerohant egy épületbe, ezután autóját felgyújtotta és a nála lévő késsel válogatás nélkül embereket kezdett leszúrni. Az iszlamista terrortámadásban egy ember sérült meg, többen megsérültek, köztük a támadó, akit a rendőrök sebesítettek meg. Az eset a délkelet-ausztráliai nagyváros központi üzleti negyedében történt.

Az internetre több – a szemtanúk által készített – videó is felkerült, melyeken látható, hogy a támadó a késével a rendőröknek is nekiesett, akik egy sokkolóval tudták csak leteríteni a szomáliai merénylőt. 

A terrorista potenciális merénylőként szerepelt az ausztrál titkosszolgálat listáján. 

A szomáliai terrorista a támadás közben azt üvöltötte, hogy 

Allahu akbar!", 

azaz Allah hatalmas. 

Az Amaq hírügynökség, az Iszlám Állam médiuma kijelentette, hogy az ő emberük követte el a támadást, aki egy magányos farkas volt. Az ausztrál rendőrség hivatalosan is terrortámadásként kezeli az ügyet. A támadó családjáról kiderítették, hogy a kelet-afrikai országban jelen lévő terrorszervezetekkel is szoros kapcsolatban álltak. 

 

További felvételeket EZEN a linken találhattok, köztük több felkavaró képsorokat tartalmaz. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére