Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Brutális éhezés jöhet Dél-Afrikában a fajgyûlölet miatt

Pörge Béla

2018.08.26. 14:08

Egyre több a hír arról, hogy kompenzáció nélkül elveszik a fehér farmerek földjeit Dél-Afrikában. Azonban nincs helyettük más, aki szakszerûen megmûvelné a földeket, így a teljes lakosság nagy bajba kerülhet Afrika egyik leggazdagabb országában.

Július óta téma, hogy Dél-Afrikában tényleg elveszik a földeket a fehérektől. Korábban is létezett a fehérek elleni rasszizmus az országban, fogalmazhatunk úgy, hogy az inga átlendült a túloldalra, miután Nelson Mandela megszabadította az országot a feketék elleni apartheidtől. Ám közben az inga brutálisan kilengett a másik irányba, most már fehérek elleni apartheidről lehet beszélni.

Többször is foglalkoztunk már a témával, sőt, még Donald Trump figyelmét is felkeltette a történet.

Az országban nem volt ritka a fehérek elleni rasszista bűnözés, de állami szintre ennyire egyértelműen még nem emelték a fehérek elleni rasszizmust. A fehér farmerek földjeinek elvétele ellen még az állami tulajdonban lévő bank, a Land Bank is figyelmeztetett. A bank szerint ugyanis fizetésképtelenséggel kell majd számolni ebben az esetben, hiszen ha a mezőgazdasági szektorba senki nem fektet be, és nincs mód az adósság megfizetésére, akkor az 2,8 milliárd dolláros kárt fog okozni az ország gazdaságának.

Alexander C. R. Hammond szakértő az Express című brit lapnak szintén hasonló következményekről beszélt. Elsődleges problémának a lázongásokat jelölte meg, úgy véli, fizikai erőszakhullám törhet ki, ha elveszik a fehérek földjeit.

Másodsorban nagy gondot okozna a földművelés szakszerűtlensége. Lényegében szakemberektől vennék és veszik el a földeket, és odaadják olyanoknak, akik korábban nem dolgoztak a mezőgazdaságban, így nyilván nem tudják kellően hatékonyan megművelni a földeket.

Ha pedig nincs, aki megművelje a földeket, akkor az országban éhínség törhet ki.

Hammond szerint tovább nőne a munkanélküliség (ami most is 27,2 százalék) és hiperinflációra is számítani lehet.

A lépés ellen többen is tiltakoznak az országban, fehérek és feketék egyaránt. Azt, hogy Trump is foglalkozik az üggyel, komoly figyelmeztetésnek tekintik.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére