Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Brüsszeli rendõrök a szombati migránsbalhéról: "nem tehettünk semmit, nem állíthattuk meg a rombolást"

Bokor Gábor

2017.11.13. 18:20

Több rendõr is arról számolt be, hogy a hivatalos állítással szemben fatális indokok miatt képtelenek voltak megakadályozni az afrikai bevándorlók õrjöngését a belga fõvárosban.
BRÜSSZEL, 18:20

Több rendőr is arról számolt be, hogy a hivatalos állítással szemben fatális indokok miatt képtelenek voltak megakadályozni az afrikai bevándorlók őrjöngését a belga fővárosban.

Habár rengeteg rendőr volt szolgálatban szombat este, nem tudták megakadályozni, hogy a migránshordák törjenek-zúzzanak a fővárosban. Több, a neve elhallgatását kérő rendőr szerint is bármilyen szomorú, nem volt lehetőségük a tombolás megfékezésére.

Ahogyan arról beszámoltunk, azután kezdődött őrült rongálás Brüsszelben, hogy a marokkói válogatott kijutott a VB-re Elefántcsontpart kiejtésével. Az örömittas marokkói migránsok óriási anyagi kárt okoztak a rombolással, több boltnak is betörték a kirakatát.

A helyiek kiakadtak a brüsszeli rendőrségre, mondván nagyon későn értek ki a helyszínre. Oliver Slosse, a brüsszeli rendőrség szóvivője a VRT Newsnak elmondta, hogy elegendő számú rendőr dolgozott a fővárosban szombat este, csak a hatóság embereinek előbb a közrendet kellett helyreállítaniuk, mielőtt a boltok megvédésével tudtak volna foglalkozni.

Nagyon sok bejelentést kaptunk, szelektálnunk kellett a hívások között"

– mondta a szóvivő.

A nevük elhallgatását kérő rendőrök szerint azonban ez nem teljesen így történt. Elmondásuk szerint Slosse kijelentései távol állnak az igazságtól. Korábban sejtették, mekkora balhé lehet majd a fővárosban, mégsem rendeltek be a szokásosnál több rendőrt.

Amíg a meccs tartott, nem volt semmi baj. Aztán a sípszó után kimentek az utcákra, és tombolni kezdtek. Nem voltunk elegen, hogy időben reagáljunk"

– fogalmaztak.

A rendőrök szerint minden eszközük megvolt arra, hogy helyreállítsák a rendet és megállítsák a migránshordákat, azonban történt egy kis bökkenő: nem használhatták őket.

Volt gumilövedékünk, volt könnygázunk, csak engedélyünk nem volt. Ezért törhették szét a kirakatokat"

– állítják a rendőrök, akik szerint ha felfednék személyazonosságukat, másnap már kereshetnének új állást.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére