Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Brüsszeli rendõrök a szombati migránsbalhéról: "nem tehettünk semmit, nem állíthattuk meg a rombolást"

Bokor Gábor

2017.11.13. 18:20

Több rendõr is arról számolt be, hogy a hivatalos állítással szemben fatális indokok miatt képtelenek voltak megakadályozni az afrikai bevándorlók õrjöngését a belga fõvárosban.
BRÜSSZEL, 18:20

Több rendőr is arról számolt be, hogy a hivatalos állítással szemben fatális indokok miatt képtelenek voltak megakadályozni az afrikai bevándorlók őrjöngését a belga fővárosban.

Habár rengeteg rendőr volt szolgálatban szombat este, nem tudták megakadályozni, hogy a migránshordák törjenek-zúzzanak a fővárosban. Több, a neve elhallgatását kérő rendőr szerint is bármilyen szomorú, nem volt lehetőségük a tombolás megfékezésére.

Ahogyan arról beszámoltunk, azután kezdődött őrült rongálás Brüsszelben, hogy a marokkói válogatott kijutott a VB-re Elefántcsontpart kiejtésével. Az örömittas marokkói migránsok óriási anyagi kárt okoztak a rombolással, több boltnak is betörték a kirakatát.

A helyiek kiakadtak a brüsszeli rendőrségre, mondván nagyon későn értek ki a helyszínre. Oliver Slosse, a brüsszeli rendőrség szóvivője a VRT Newsnak elmondta, hogy elegendő számú rendőr dolgozott a fővárosban szombat este, csak a hatóság embereinek előbb a közrendet kellett helyreállítaniuk, mielőtt a boltok megvédésével tudtak volna foglalkozni.

Nagyon sok bejelentést kaptunk, szelektálnunk kellett a hívások között"

– mondta a szóvivő.

A nevük elhallgatását kérő rendőrök szerint azonban ez nem teljesen így történt. Elmondásuk szerint Slosse kijelentései távol állnak az igazságtól. Korábban sejtették, mekkora balhé lehet majd a fővárosban, mégsem rendeltek be a szokásosnál több rendőrt.

Amíg a meccs tartott, nem volt semmi baj. Aztán a sípszó után kimentek az utcákra, és tombolni kezdtek. Nem voltunk elegen, hogy időben reagáljunk"

– fogalmaztak.

A rendőrök szerint minden eszközük megvolt arra, hogy helyreállítsák a rendet és megállítsák a migránshordákat, azonban történt egy kis bökkenő: nem használhatták őket.

Volt gumilövedékünk, volt könnygázunk, csak engedélyünk nem volt. Ezért törhették szét a kirakatokat"

– állítják a rendőrök, akik szerint ha felfednék személyazonosságukat, másnap már kereshetnének új állást.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Nyílt levélben fordult Karácsonyhoz a kárpátaljai újságíró

Nyílt levélben fordult Karácsonyhoz a kárpátaljai újságíró

A cikkben változtatás nélkül közöljük Varga Ádám, a Pesti Srácok újságírójának nyílt levelét.

Lengyel nagykövet: megállapodás született az EU-ban az orosz olaj árplafonjáról

Az Európai Unió tagországai előzetesen megállapodtak a tengeren szállított orosz olaj hordónkénti árplafonjáról, amely 60 dollár lesz – erről tájékoztatta az újságírókat Andrzej Sados, Lengyelország Európai Unió mellé rendelt állandó képviseletének vezetője pénteken.

Halálra röhögték magukat Alan Shearerék a németek búcsúján

Halálra röhögték magukat Alan Shearerék a németek búcsúján

Egy temetőben is vidámabb a hangulat, mint a tegnap este a német válogatott öltözőjében volt A Nationalelf 4-2-re verte Costa Ricát, ám ez kevés volt, 2018 után újra a csoportkörben búcsúzott a világbajnokságtól. A Bild kínos részletességgel számolt be a német búcsúról. A brüsszeli marokkóiak pedig újra tüzesen ünnepelték, hogy a számukra otthont biztosító Belgium csapata kiesett. 

„A jövőbe vetett reményt is szimbolizálja az energetikai infrastruktúra összekötése”

„A jövőbe vetett reményt is szimbolizálja az energetikai infrastruktúra összekötése”

Az energetikai infrastruktúra összekötése Magyarország és Szlovénia között szimbolizálja a két nép jövőbe vetett reményét is – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a szlovéniai Cirkovcében a Cirkocve-Pince villamosenergia-távvezeték átadóünnepségén.

A 888 megmondja a tutit: Szerbia – Svájc

A 888 megmondja a tutit: Szerbia – Svájc

Ahogy mondani szokták: az élet a legnagyobb rendező. Ki gondolta volna, hogy eljön az az idő, hogy nem nyáron, hőségben, sörsátrak árnyékában, hanem ősszel/télen forralt bort szürcsölve kell végig izgulnunk egy labdarúgó-világbajnokságot? De azzal, hogy Katar nyerte a 2022-es vb rendezési jogát, ezt is megtapasztalhatjuk. A 888.hu is kiveszi a részét a szurkolásból, a torna ideje alatt minden nap egy slágermeccs győztesét tippeljük meg párokba osztva, nem feltétlenül futballszakmai szempontok alapján. A mai meccs: Szerbia – Svájc.

Afrikában kötnek ki az Ukrajnába küldött fegyverek

A nigériai elnök egy konferencián aggodalmának adott hangot azzal kapcsolatban, hogy a líbiai háborúhoz hasonló módon az ukrajnai háborúból is kezdenek a fegyverek beszűrődni a Száhel-övezet térségébe, ami állítása szerint veszélyezteti a kollektív békét és a biztonságot a régióban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére