Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Brüsszeli rendõrök a szombati migránsbalhéról: "nem tehettünk semmit, nem állíthattuk meg a rombolást"

Bokor Gábor

2017.11.13. 18:20

Több rendõr is arról számolt be, hogy a hivatalos állítással szemben fatális indokok miatt képtelenek voltak megakadályozni az afrikai bevándorlók õrjöngését a belga fõvárosban.
BRÜSSZEL, 18:20

Több rendőr is arról számolt be, hogy a hivatalos állítással szemben fatális indokok miatt képtelenek voltak megakadályozni az afrikai bevándorlók őrjöngését a belga fővárosban.

Habár rengeteg rendőr volt szolgálatban szombat este, nem tudták megakadályozni, hogy a migránshordák törjenek-zúzzanak a fővárosban. Több, a neve elhallgatását kérő rendőr szerint is bármilyen szomorú, nem volt lehetőségük a tombolás megfékezésére.

Ahogyan arról beszámoltunk, azután kezdődött őrült rongálás Brüsszelben, hogy a marokkói válogatott kijutott a VB-re Elefántcsontpart kiejtésével. Az örömittas marokkói migránsok óriási anyagi kárt okoztak a rombolással, több boltnak is betörték a kirakatát.

A helyiek kiakadtak a brüsszeli rendőrségre, mondván nagyon későn értek ki a helyszínre. Oliver Slosse, a brüsszeli rendőrség szóvivője a VRT Newsnak elmondta, hogy elegendő számú rendőr dolgozott a fővárosban szombat este, csak a hatóság embereinek előbb a közrendet kellett helyreállítaniuk, mielőtt a boltok megvédésével tudtak volna foglalkozni.

Nagyon sok bejelentést kaptunk, szelektálnunk kellett a hívások között"

– mondta a szóvivő.

A nevük elhallgatását kérő rendőrök szerint azonban ez nem teljesen így történt. Elmondásuk szerint Slosse kijelentései távol állnak az igazságtól. Korábban sejtették, mekkora balhé lehet majd a fővárosban, mégsem rendeltek be a szokásosnál több rendőrt.

Amíg a meccs tartott, nem volt semmi baj. Aztán a sípszó után kimentek az utcákra, és tombolni kezdtek. Nem voltunk elegen, hogy időben reagáljunk"

– fogalmaztak.

A rendőrök szerint minden eszközük megvolt arra, hogy helyreállítsák a rendet és megállítsák a migránshordákat, azonban történt egy kis bökkenő: nem használhatták őket.

Volt gumilövedékünk, volt könnygázunk, csak engedélyünk nem volt. Ezért törhették szét a kirakatokat"

– állítják a rendőrök, akik szerint ha felfednék személyazonosságukat, másnap már kereshetnének új állást.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Lecsökkentenék Schröder juttatásait, csak mert nem határolódott el Putyintól

Lecsökkentenék Schröder juttatásait, csak mert nem határolódott el Putyintól

Gerhard Schröder juttatásainak csökkentésére készülnek a német kormánypártok, mert a volt kancellár az Ukrajna elleni háború kezdete óta még mindig nem határolódott el Vlagyimir Putyin orosz elnöktől, és nem vált meg a Rosznyeft orosz energiaipari cégben betöltött tisztségétől – írta szerdán a Bild című német lap.

Biden katonákat küld Szomáliába

A Biden-kormány hétfőn bejelentette, hogy újraindítja a „tartós” amerikai csapat jelenlétet Szomáliában, az al-Kaida szervezethez tartozó al-Shabaab fenyegetésére hivatkozva, amellyel visszafordítja Trump-kormányzat célját arra vonatkozóan, hogy kivonják a térségből a katonaságot.

Orbán Viktor és Tucker Carlson is részt vesz a CPAC Hungary-n

Orbán Viktor és Tucker Carlson is részt vesz a CPAC Hungary-n

Hazánkba látogat a CPAC-kongresszus, ahol Orbán Viktoron kívül Kövér László, Varga Judit és Tucker Carlson is megjelenik majd. Mutatjuk, kik a legfontosabb felszólalók a kétnapos konzervatív dzsemborin.

Orbán Viktor: Ez az évtized a veszélyek, a bizonytalanság és a háborúk korszaka lesz

Európa, a nyugati ember, benne és vele Magyarország, mi, magyar emberek a veszélyek korába léptünk – írta a miniszterelnök a Facebookon.

Derűs négy évet garantál nekünk a parlamenti ellenzék

Ha nem lőnének a szomszédunkban, és nem régen látott kihívásokkal kellene farkasszemet nézni, nyugodtan kijelenthetnénk, hogy derűs parlamenti órák várnak ránk a következő négy évben. Az ellenzéki nevettetők kicsiny, ámde harsány csapatához most csatlakozott egy tréfás kedvű újonc, Jámbor András.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére