Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Brüsszeli lap: A tagállamok veszélyeztetik a migránsok életét

888.hu

2021.10.29. 19:30

Az EUobserver cikke szerint az EU tagállamait súlyos felelősség terheli a határain belépni kívánó menekültek életének veszélyeztetéséért – írja a Mandiner.

Judith Sunderland, a Human Rights Watch elnevezésű NGO munkatársa a szerzője annak az EUobserveren megjelent cikknek, amelyben többek között az szerepel: az Európai Unió (EU) tagállamait súlyos felelősség terheli a határain belépni kívánó emberek életének veszélyeztetéséért és az esetlegesen bekövetkező halálukért. Sunderland azon az állásponton van, hogy

a közös uniós határokat vagy a saját nemzeti határaikat védő hatóságok bűnrészesek, sőt szinte kizárólagos felelősei a bevándorlók testi épségét veszélyeztető, életüket fenyegető határok miatt.

A Nemzetközi Migrációs Szervezet Eltűnt Migránsokért felelős részlegének becslése szerint 2014 óta legalább 22 748 ember halt meg a Földközi-tenger térségében, és közülük legalább 848 gyermek volt. Emellett csupán idén legalább 1465 ember halt meg vagy tűnt el a Földközi-tengeren, és legalább 785-en haltak meg az Atlanti-óceánon is akkor, amikor Nyugat-Afrika partjairól próbáltak eljutni a spanyol Kanári-szigetekre, valamint már 8 ember vesztette életét a lengyel-fehérorosz határon is.

Judith Sunderland úgy véli: az, hogy mindez megtörténhetett, az egész európai közösség szégyene, azonban különösen nagy felelősség terheli az ENSZ 2018-as Globális Migrációs Egyezményét alá nem író államokat, így Magyarországot is. (Megjegyzendő: a paktumot Csehország, Lengyelország, Izrael és az USA sem írta alá.)

A Human Rights Watch munkatársa kifejtette továbbá: nem szükséges, sőt káros az uniós tagállamokat támogatni a határkerítések és falak megépítésében, mert szerinte nem ezek, hanem a migráció támogatása jelentik a megoldást.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére