Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Brüsszeli korrupció: szorul a hurok a szocialista képviselő körül, de ő a titkárára keni az egészet

888.hu

2023.01.11. 10:00

Maria Arena „elfelejtette” jelenteni, hogy a katari kormány fizette teljes utazási költségét.

 

Egyre mélyebb gödörbe kerül Maria Arena, az Európai Parlament szocialista képviselője, akire már hetekkel ezelőtt rávetült az Eva Kaili EP-alelnök körül kirobbant korrupciós botrány árnyéka, ám máig nem került a vádlottak közé. Mostanra viszont sorra derülnek ki visszásságok vele kapcsolatban is. Például az, hogy „elfelejtette” bejelenteni, hogy egy korábbi katari útját teljes egészében az arab ország kormánya fizette.

Az ügyre a Politico cikke hívta fel a figyelmet. Maria Arena neve azért merült fel már többször is az ügyben, mert szinte minden szál hozzá, vagy az általa elnökölt emberi jogi albizottsághoz, a DROI-hoz vezet.

 

Ezért is különösen érdekes, hogy emberi jogi bizottsági vezetőként elutazott Katarba, a repülőjegyét és szállását pedig teljes egészében a katari kormány fizette.

 

Arena pedig ezt érdekes módon nem jelentette le az EP felé, ami miatt most pénzbüntetésre számíthat.

A lap cikke szerint akár 10 ezer 140 eurós büntetést is kaphat és egy évre eltilthatják attól, hogy az EP-t képviselje. Ilyenre azonban nagyon ritkán kerül sor és feltehetően ez fájna a legkevésbé Arenának, aki egyébként a titkárára kente az egész ügyet, mondván, ő nem adta be a szükséges papírokat.

Arena maga hetek óta tagadja, hogy bármilyen korrupcióban érintett lenne ő vagy az általa vezetett szervezet, de egyre többen gondolják úgy Brüsszelben, hogy a DROI nem más, mint egy zombiszervezet, amely diktatúrák játékszerévé vált:

pénzért cserébe szépeket mondanak olyan országokról, amelyekben egyébként lábbal tiporják az emberi jogokat.

 

A cikkben külön kiemeltek egy DROI-ülést, amelyet az Antall József néhai magyar miniszterelnökről elnevezett brüsszeli épületben tartottak. Ezen, alig fél évvel a katari labdarúgó világbajnokság előtt, egy szó sem esett a torna házigazdájáról és az ottani vendégmunkások helyzetéről, miközben akkor már folyamatosan erről szóltak az újságok. Helyette Katar régi riválisainak, Szaúd-Arábiának és az Egyesült Arab Emirségeknek jogsértéseit vették górcső alá.

Érdekesség, de a cikk elején említett katari kirándulás épp a május 10-i ülés előtt volt: Arena nyolcadikán és kilencedikén járt az arab országban. A képviselő az útról annyit mondott: ő csak egy meghívásnak tett eleget, nem tett semmi rosszat, de elnézést kér titkára nevében is amiatt, hogy nem jelentették be, ki állta a költségeket.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére