Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Brüsszelben már az ENSZ migránspaktuma ellen sem lehet tüntetni

Tóth Dalma

2018.12.13. 16:40

Brüsszelben az ENSZ migrációs paktuma ellen szerettek volna tüntetni, de a polgármester nem engedi.

Brüsszel Ixelles nevű kerületének rendőrségéhez számos kérés érkezett, hogy engedélyezzék az ENSZ migránspaktuma elleni tiltakozást, ami a "Felvonulás Marrákes ellen" nevet viselte volna. Természetesen a migránssimogatók is bejelentkeztek tüntetésre, akik ellendemonstrációt tartottak volna, kiállva a szervezet migránscsomagja mellett. Azonban nem kell aggódniuk, mivel nem fognak tüntetni vasárnap a globális migrációs csomag miatt, mindez pedig a város polgármesterének köszönhető. Ugyanis a rendőrséghez bejelentett kérésekről a végső döntést a polgármester hozta meg.

Nem engedhetünk meg egy "barnainges felvonulást" Brüsszelben – közölte Phillippe Close polgármester és Rudi Vervoort regionális miniszterelnök.

A felvonulást helyi szervezetek, valamint az egyik bevándorlásellenes párt, a Flamand Érdek kezdeményezte.

A közösségi médiában 45 ezer ember jelezte részvételi szándékát az eseményen. A brüsszeli vezetés attól fél, hogy a tüntetés átterjedhet a város többi részére, ezért inkább nem engedélyezik.

Az gondoltuk, hogy a strasbourgi terrortámadás miatt döntöttek így, mert féltik a tüntetők biztonságát, de valójában a gyülekezési joggal és a szólásszabadsággal van problémájuk"

– mondta az egyik szervező, Filip Brusselsmans.

Hétfőn fogadták el az ENSZ globális migrációs megállapodását a marokkói Marrákesben. A jóváhagyás folyamatából Ausztrália, Ausztria, Bulgária, Csehország, az Egyesült Államok, Izrael, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia is kilépett. Az ellenzők azzal érvelnek, hogy a szerződés sérti a nemzeti szuverenitást, pozitív jelenségként tünteti fel a migrációt, valamint nem tesz megfelelő különbséget menedékkérők és gazdasági bevándorlók között. Az ENSZ globális migrációs megállapodását december 19-én bocsátják szavazásra a világszervezet közgyűlése előtt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Kioktató stílusban tárgyalt a kukásokkal Mártha Imre | Videó

Kioktató stílusban tárgyalt a kukásokkal Mártha Imre | Videó

A dolgozók többször felháborodtak a közműcég vezérének szavain.

A közvélemény elutasítja a magyarországi választási kampányok külföldi finanszírozását

A magyarok 62 százaléka elfogadhatatlannak tartja, hogy hazai politikusok és politikai pártok akár közvetlenül, akár közvetve jelentős kampánytámogatást fogadjanak el külföldről, külföldi szervezetektől, illetve milliárdosoktól – állapítható meg a Századvég Alapítvány legfrissebb közvélemény-kutatásából.

Biden szerint a kubai rakétaválság óta nem volt ilyen magas a nukleáris fenyegetés

Az 1962-es kubai rakétaválság óta még soha nem leselkedett akkora nukleáris fenyegetés a világra, mint most Vlagyimir Putyin orosz elnök fenyegetődzése miatt – jelentette ki Joe Biden amerikai elnök egy New York-i kampányrendezvényen csütörtökön.

Orbán Viktor: A szankciók nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket

Orbán Viktor: A szankciók nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket

A szankciók nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, a háború nem ért véget. Európa lassan elvérzik, Oroszország pedig közben jól keres. Nyilvánvaló, hogy az elhibázott brüsszeli szankciós politikán változtatni kell! – írta a miniszterelnök a Facebookon.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére