Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Brüsszel vörös szõnyeget terített le a migránsok elé, de õk még ezzel sem elégedettek

Nagy Gábor

2016.08.05. 16:18

Nagyon úgy tûnik, hogy a bevándorlóknak semmi sem felel meg!
Migránsok egy része inkább visszamenne a háborús övezetbe, minthogy a német menekülttáborokban "megdöbbentő körülmények között” szenvedjenek. Többük pedig az élhetetlen viszonyok miatt menekülne az EU-ból.

Mondhatni sz888r az élet a bevándorlóknak: TV, edzőterem és szabadidős tevékenységek. Ezeket a szörnyűségeket kell "túlélniük" Merkel vendégeinek.

Az északnyugat-németországi menekülttáborban lakó, 40 szíriai és iraki migráns nemrég azt közölte: inkább visszamennének a háborús övezetbe, minthogy az embertelen körülmények között tovább éljenek az európai országban.

Hogy mit is jelent ez pontosan?

A bevándorlók azt kritizálják, hogy azokban az iskolákban, ahová kötelező járniuk, illetve a menekülttáborok helységeiben szörnyű bűz terjeng. Sőt a migránsoknak az sem tetszik, hogy az adófizetők pénzéből fenntartott oktatási intézményekből a menekülttáborokba a hatóságok nap mint nap oda-vissza kísérik a bevándorlókat.

A német hatóságok – a panaszokat figyelembe véve – megvizsgálták az érintett iskolát, és semmi jelét nem találták annak, hogy embertelen körülmények uralkodnának az intézményben. Az egyik vezető szerint a hatóságok még arra is külön figyelnek, hogy a bevándorlóknak és családjaiknak megfelelő körülményeket tudjanak kínálni:

az egyik nagyobb családnak alternatíva gyanánt felkínáltunk egy külön szobát a dortmundi ifjúsági szálláson.”

A szervező azt is elmondta, hogy a menekültszállásokon a tusolókat, a mellékhelyiségeket egy nap kétszer takarítják, és a táborok amúgy is csak egy éve lettek felépítve. Hozzátette: abban sincs semmi drámai, hogy a hatóságok külön kísérik a menekülteket a szálláshelyük és az iskola között.

Egy nemrég közzétett migránssimogató kutatás azonban arról számolt be, hogy – bár az Európai Unió leterítette a vörös szőnyeget a bevándorlók előtt – a migránsok a megdöbbentő körülményekre hivatkozva menekülnének az EU-ból.

Helyszíni beszámolók szerint ugyanis rengeteg Törökországban tartózkodó migráns azon lamentál, hogy inkább a helyben maradást, semmint a szörnyű európai körülményeket és a kemény munkát válasszák. Dr. Squire, a projekt vezetője szerint:

A migránsok úgy nyilatkoztak, hogy a biztonság és az emberi jogok – amelyeket vártak és kerestek Európában – hiányoznak."

A kutatás vezetője azt is elmondta: az EU-Törökország paktum kudarca az, hogy az európai országok nem tudnak megfelelő körülményeket biztosítani a menekülteknek. Mindezt akár a tanulmány konzekvenciájának is vehetjük.

A valóság azonban mindezzel szemben az, hogy

a törökök mindent megtesznek azért, hogy az orvosi és mérnöki diplomával rendelkező migránsokat Törökországban tartsák. A Habertürk lap értesülése szerint a "fehérgallérosokon” túlmenően a szakközépiskolai, vagy szakiskolai végzettségűek szintén előnyt élvezhetnek.

Mindezt megerősítik a németek is, hiszen a Der Spiegel című német napilap kormányzati forrásokra hivatkozva nemrég arról közölt megdöbbentő részleteket, hogy a megkötött EU-török megegyezés keretein belül nem a jól képzett szíriai állampolgárokat, hanem a nagyon alacsony képesítéssel rendelkezőket vagy a súlyos betegeket küldi az EU területére.

Mint látjuk, a bevándorlóknak sem az integráció, sem pedig az európai munkamorál nincs az ínyükre. Az is sivalkodásnak tűnik, hogy a körülmények nem megfelelőek a számukra. A biztonság és az emberi jogok mögé burkolózás pedig csak ürügynek tűnhet ahhoz, hogy mártírként könyveljük el a Törökországban ragadt bevándorlókat. Ugyanis a napnál világosabb, hogy az ok-okozati kapcsolat épp fordítva áll fenn: a kontinenst érintő migránskrízis miatt csökkent az európaiak biztonságérzete. Az pedig már csak hab a tortán, hogy – Brüsszellel az élen – a menekültek élete fölött döntenek.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Kocsis Máté: Azonnal szigorítani kell a pedofíliára vonatkozó szabályokat

A lehető legszélesebb körben fel kell lépni a pedofília ellen! – írta Kocsis Máté a Facebook-oldalán. 

Gyermeke apjának cégét tömte pénzzel a BLM társalapítója

Gyermeke apjának cégét tömte pénzzel a BLM társalapítója

A Trap Heals nevű vállalkozás néhány nappal azelőtt jött létre, hogy megkezdte volna az együttműködést a Black Lives Matter mozgalommal.

Karácsony megtalálta a tökéletes érvet arra, hogy miért ő, és nem Orbán

Karácsony megtalálta a tökéletes érvet arra, hogy miért ő, és nem Orbán

Nagyszerű kis propagandacikk jelent meg Karácsony Gergely főpolgármesterről a The Economist című lapban. A Pravda elbújhat mögötte.

Évtizedes patthelyzetet oldott fel a magyar és a román külügyminiszter

Évtizedes patthelyzetet sikerült feloldani Szijjártó Péter magyar és Bogdan Aurescu román külügyminiszter múlt heti gyulai találkozóján – derült ki abból az interjúból, amelyet Kalmár Ferenc rendkívüli és meghatalmazott nagykövet, Magyarország szomszédságpolitikájának fejlesztéséért felelős miniszteri biztos, a magyar–román kisebbségi vegyes bizottság magyar társelnöke adott a Krónika című erdélyi magyar napilapnak.

Rendőrök védik azt a polgármestert, aki kötelezővé tenné a Covid elleni védőoltást

Rendőrségi védelemre szorul egy lengyel polgármester, aki kötelezővé tenné a koronavírus-járvány elleni védőoltást.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére