Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Brüsszel támogatja az új migráns befogadó központ létesítését Leszbosz szigetén

888

2020.12.03. 19:00

Az Európai Bizottság csütörtökön bejelentette, hogy a görög hatóságokkal együttműködve új központot létesítenek a migránsok fogadására a görögországi Leszbosz szigetén, miután a Moria tábort szeptember elején felgyújtották a bentlakók.

Az új központot, amelyet a tervek szerint jövő év szeptemberére építenek fel, a bizottság elképzelései szerint úgy kell létrehozni, hogy megfelelő körülményeket nyújtson az érkezők számára, és elősegítse menekültkérelmük zökkenőmentes elbírálását.

A befogadóközpontot kibővítik egészségügyi ellátáshoz szükséges konténerhelységekkel, sport-és játszóterekkel, közös konyhákkal, valamint alapvető árucikkeket kínáló üzletekkel. A központban a mozgássérültek igényeihez alkalmazkodó szobák is lesznek. A központ működtetése során az ott dolgozóknak figyelembe kell venni a információszolgáltatásra, a tanácsadásra, és a higiénés körülményekre vonatkozó nemzetközi szabványokat. Ugyancsak különös figyelmet fordítanak majd a táborba érkező vagy az ott tartózkodó gyermekek és nők jogaira.

A szeptemberi tűzvészben 12 300 migráns maradt fedél nélkül, többeket uniós országok fogadtak be.

 

MTI

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére