Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Brüsszel szerint a migránsoknak és a homoszexuálisoknak járnak az emberi jogok, a keresztényeknek, zsidóknak nem

Forisek Ádám

2018.10.12. 18:30

Éppen ezért Magyarország és Lengyelország is élt vétójogával, a dokumentumot ezért nem is fogják elfogadni.

Az Európai Unió 2010 óta minden évben elkészíti emberi jogokról és a demokrácia helyzetéről szóló jelentését. A jelentés "az Unió azon tevékenységeiről és politikáiról számol be, amelyeket az adott évben az alapvető jogok és szabadságok egyetemes tiszteletben tartásának előmozdítása céljából valósított meg."

A 2017-es jelentést azonban nem fogják hivatalosan elfogadni, mivel Lengyelország és Magyarország is él a vétójogával. Mindkét országnak az a kifogása, hogy míg a dokumentum részletekbe menően beszél a homoszexuálisok és a migránsok jogainak védelméről, a keresztények és a zsidók elleni üldöztetésről egy szó sem esik benne.

A lengyel igazságügyi miniszter, Zbigniew Ziobro ezért csütörtökön bejelentette: országa nem fogja aláírni az éves jelentést. Márpedig az emberi jogokról szóló jelentés elfogadásához az összes tagállam beleegyezése szükséges.

Nem sokkal Lengyelország tiltakozása után hazánk is követte a lengyelek példáját.

Ez azért fontos, mert ez azt mutatja, hogy a lengyelek nincsenek egyedül, amikor kiállnak a keresztények jogainak védelméért. Nemcsak Európában, de szerte a világon"

– nyilatkozta egy lengyel kormányzati forrás.

Az igazságügyi miniszter azzal indokolta döntését, hogy az Európai Unió területén belül egyre gyakrabban lehet tapasztalni keresztények elleni gyűlölet-bűncselekményeket - és ha ezek még csak aprók is, előbb vagy utóbb eldurvulnak.

Így alakulhatott ki az, hogy a franciaországi Orléans-ban júliusban felgyújtottak egy templomot. Vagy ide vehetjük a svédországi Göteborg esetét, ahol Molotov-koktélt dobtak a zsinagógára"

– ecsetelte a különböző példákat Ziobro.

A dokumentumban eredetileg csak a különböző szexuális orientációk, a nők és a migránsok gyermekeinek védelme szerepelt, a lengyel fél azonban ragaszkodott ahhoz, hogy a vallási csoportokat is foglalja magában a jelentés. Az illetékes uniós döntéshozó szerv először csak a muszlimokat vette bele ezután a dokumentumba, majd utána teljes egészében kihagyta a vallási csoportokat – így hát se Lengyelország, se Magyarország nem írja alá az emberi jogokról szóló uniós jelentést.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére