Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Brüsszel nem engedné az unión kívülről érkező járvány elleni szerek alkalmazását

888

2020.10.31. 11:50

Magyarország többféle (pl. orosz és kínai) koronavírus-vakcina beszerzéséről is tárgyal, azonban Brüsszel szerint nem lehet használni unión kívüli szert a járvány elleni védekezésben.

A Magyar Nemzet cikke szerint az EU, piacvédelemre hivatkozva, csak a kereskedelmi forgalmat tudja megtiltani, a beszerzett oltóanyag hazai egészségügyi felhasználását nem.

Erik Mamer, az Európai Bizottság vezető szóvivője szerint: „Minden vakcinának, amely az Európai Unióban elérhető vagy elérhetővé válik, meg kell felelnie a vonatkozó uniós minőségi és jóváhagyási előírásoknak.” Mamer ezt arra az újságírói kérdésre válaszolta, hogy miként illeszkedik az uniós bizottság oltások beszerzésére és terjesztésére javasolt, szigorú minőségi megfelelést rögzítő stratégiájába az, hogy Orbán Viktor miniszterelnök tegnap bejelentette, Magyarország a kínai, valamint az orosz vakcinák ügyében is tárgyalásokat folytat.

A Bizottság szóvivője Magyarország említése nélkül kiemelte:

nem lehetséges harmadik országból oltóanyagot vásárolni és használni az EU-ban az érvényben lévő uniós eljárásoknak való megfeleltetés nélkül.

Orbán Viktor miniszterelnök tegnap a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta, hogy december végén, január elején várható, hogy a koronavírus elleni első adag vakcina megérkezik Magyarországra, így a krónikus betegeket, a legveszélyeztetettebb időseket január környékén már be lehetne oltani.
Nagy tömegben pedig valószínűleg áprilisban érkezik meg az oltóanyag

-mondta a kormányfő, majd hozzátette: az operatív törzset egy átoltási terv elkészítésére utasította, és a kínai, valamint az orosz vakcinák ügyében is tárgyalásokat folytatnak, így könnyen lehet, hogy tavasszal két-három fajta vakcina is lesz Magyarországon.

További részletek a cikkben:

Brüsszel a járvány közepén is csak a piacot védi | Magyar Nemzet

Minden vakcinának, amely az Európai Unióban elérhető vagy elérhetővé válik, meg kell felelnie a vonatkozó uniós minőségi és jóváhagyási előírásoknak – jelentette ki Erik Mamer, az Európai Bizottság vezető szóvivője a brüsszeli testület sajtótájékoztatóján pénteken. Mamer arra az újságírói kérdésre válaszolt, hogy miként illeszkedik az uniós bizottság oltások beszerzésére és terjesztésére javasolt, szigorú minőségi megfelelést ...

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére