Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Brüsszel megint a migránsok szétosztását erőlteti

Forisek Ádám

2019.08.16. 15:05

Négy év alatt sem sikerült megtanulnia Brüsszelnek, hogy ez a taktika nem működik.

Az Európai Bizottság arra szólítja fel az európai uniós tagországokat, hogy „mutassanak szolidaritást” a Proactiva Open Arms spanyol civil szervezet hajóján rekedtekkel és a sorsuk rendezésén fáradozó tagállamokkal – jelentette ki Tove Ernst, a brüsszeli testület illetékes szóvivője sajtótájékoztató keretében pénteken.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Soros György szervezetének hajója 147 migránssal a fedélzetén olasz felségvizekre érkezett csütörtökön.

Újságírói kérdésre válaszolva a szóvivő kijelentette, az Európai Bizottság örömét fejezi ki, hogy hat tagállam – Franciaország, Németország, Luxemburg, Portugália, Románia és Spanyolország – már felajánlotta részvételét a Proactiva Open Arms hajóján érkezők „elosztásában”. Megismételte, hogy a bizottság kész a migránsok tagországok közötti elosztásának megszervezésére, amennyiben felkérés érkezik arra.

A testület nevében reményét fejezte ki, hogy az illetékesek hamar megoldást találnak a tengerről fedélzetre vettek sorsát illetően, a hajón tartózkodók mihamarabb szárazföldre léphetnek, és tisztességes elhelyezést kapnak. Mindehhez a bizottság anyagi támogatással és gyakorlati eszközökkel is kész hozzájárulni.

Jól előkészített, fenntartható és azonnali megoldásra van szükség a Földközi-tenger térségében, és ennek az is része, hogy minden rászoruló gyorsan és teljes biztonságban szárazföldre léphessen. Ez nem egy vagy csak néhány uniós tagország felelőssége, hanem az egész Európai Unióé

– fogalmazott Ernst.

Az Európai Bizottság ezért arra szólít fel minden uniós tagországot, hogy fejezze ki szolidaritását, és vegyen részt a migránsok fogadásában.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére