Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Brüsszel meghátrál - nem csökkentik a forrásokat a migrációs politika miatt

Forisek Ádám

2018.02.14. 18:38

Günther Oetting uniós költségvetési biztos szerdán arról beszélt, hogy a jövõben nem kellene a migrációs politika miatt csökkenteni a kohéziós támogatásokat. Ez azért jelent új fordulatot a korábbi álláspontokhoz képest, mert számos EU-s politikus és vezetõ német politikusok is amellett álltak ki, hogy azok a tagállamok, amelyek nem fogadnak be migránsokat, kevesebb kohéziós pénzt kapjanak. A hazai balliberális oldal is ebben reménykedett eddig.
BRÜSSZEL, 18:38

Günther Oetting uniós költségvetési biztos szerdán arról beszélt, hogy a jövőben nem kellene a migrációs politika miatt csökkenteni a kohéziós támogatásokat. Ez azért jelent új fordulatot a korábbi álláspontokhoz képest, mert számos EU-s politikus és vezető német politikusok is amellett álltak ki, hogy azok a tagállamok, amelyek nem fogadnak be migránsokat, kevesebb kohéziós pénzt kapjanak. A hazai balliberális oldal is ebben reménykedett eddig.

A migrációs válság során fény derült arra, hogy a bevándorlók Európán belüli szétosztását Brüsszel nyíltan zászlajára tűzte. A nyugati kultúrát alapjaiban megrengető tervhez nem szégyenkeztek mezei zsarolást is alkalmazni azon országok ellen, akik nem akarták nemzeti kultúrájukat megváltoztatni.

Az egyik ilyen zsarolás volt például a kohéziós források csökkentése. Heiko Maas német igazságügyi miniszter még tavaly ősszel hozakodott elő azzal az ötlettel, hogy ha Magyarország továbbra is ragaszkodik migrációval kapcsolatos álláspontjához, akkor meg kell tőle vonni az uniós pénzek egy részét.  

Orbán Viktor magyar kormányfő azonban következetesen azt az álláspontot képviselte, hogy a Kohéziós Alap nem ajándék, hiszen a közép-európai országok megnyitották piacukat az Európai Unió számára, s mint ilyen, nincsen semmi köze a bevándorlás kérdéséhez.

Ez a tényező pedig úgy tűnik, Brüsszel agyáig is eljutott. Günther Oettinger uniós költségvetési biztos az MTI szerint ugyanis arról beszélt szerdán, hogy az Európai Bizottság a 2020 utáni, hosszú távú költségvetésének kialakítása során el akarja kerülni, hogy a kohéziós források csökkenjenek a migrációs politika miatt.

Oettinger szerint az Európai Uniónak sikeresnek és kompetensnek kell mutatnia magát, ennek érdekében pedig nem szabad egymással szembeállítani vagy összekeverni a kohéziós pénzek és a migráció két teljesen különálló területét.

 

A biztos elmondta: az uniós tagországok vezetőinek jövő héten esedékes informális találkozójához az uniós bizottság lehetőségeket vázol fel egy olyan új hosszú távú uniós költségvetésre, amely hatékonyan valósítja meg a kitűzött célokat 2020 után, és ismerteti a lehetőségek pénzügyi következményeit.

Tájékoztatása szerint a találkozón a vezetők olyan uniós intézkedésekről tárgyalnak majd, mint például az EU külső határainak védelme, az európai védelmi unió támogatása, Európa digitális átállásának előmozdítása vagy az EU kohéziós politikájának és mezőgazdasági politikájának hatékonyabbá tétele.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Reggel 7:59

Reggel 7:59

Ez várható ma.

Ellenzéki előválasztás – de minek?

Ellenzéki előválasztás – de minek?

És vajon hogyan fog végződni ez a kínosan nevetséges roncsderbi?

Este 7:59

Este 7:59

A nap legfontosabb hírei a 888-on!

A budapestiek szerint Tarlós a legalkalmasabb főpolgármesternek

A budapestiek szerint Tarlós a legalkalmasabb főpolgármesternek

Tízből hat budapesti szerint Tarlós István a legalkalmasabb, az ellenzéki jelölteket alkalmatlannak tartják.

Kálmán Olga énképe

Kálmán Olga énképe

Pontosan tudjuk: sohasem lesz Kálmán Olga főpolgármester.

A „fehér kultúra” lebontásáról tartanak előadást egy amerikai egyetemen

A Newarkban található egyetemen igen furca gondolatok kaptak helyet.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére