Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Brüsszel közös rendszert szeretne kidolgozni a migránsok kitoloncolására

Tóth Dalma

2017.08.30. 21:58

Az Európai Bizottság azt javasolja, hogy a tagállamok dolgozzanak ki egy közös rendszert az elutasított menedékkérõk hazajuttatására. Az EB továbbá nagyobb határozottságot vár a tagállamoktól az ország elhagyását elrendelõ menekültügyi határozatok végrehajtásában.
BRÜSSZEL, 21:58

Az Európai Bizottság azt javasolja, hogy a tagállamok dolgozzanak ki egy közös rendszert az elutasított menedékkérők hazajuttatására. Az EB továbbá nagyobb határozottságot vár a tagállamoktól az ország elhagyását elrendelő menekültügyi határozatok végrehajtásában.

Dimitrisz Avramopulosz, a bizottság migrációs politikáért felelős biztosa azt mondta a Die Welt című német lapnak, hogy elfogadhatatlan, hogy "szabálytalanul vagy titokban" a tagállamokban maradnak az elutasított és az adott ország elhagyására kötelezett menedékkérők -- adta hírül az MTI.

A helyzetet úgy lehetne kezelni, ha egy úgynevezett európai hazatérési rendszert dolgoznánk ki – mondta a biztos. A migrációs válságban "ez az a pillanat, amikor fokozni kell az erőfeszítéseket", így "feszesebbé" kell tenni a hazatérítési eljárásokat, javítani kell a tagállami hatóságok együttműködését, a tagállamok közötti munkát és a származási országokkal folytatott együttműködést.

Ez utóbbival kapcsolatban érdemes az együttműködést ösztönző eszközként használni a vízumok kiadásának gyakorlatát, hogy érdekeltté tegyék az elutasított menedékkérők visszafogadásában például az olyan országokat, mint Banglades – mondta a migrációs biztos.

Hangsúlyozta, hogy nem szabad lehetőséget hagyni a visszaélésre, így szükség esetén kitoloncolási őrizetbe kell helyezni mindazokat, akik megpróbálják szabotálni hazatoloncolásukat.

Ugyanakkor minden ilyen esetben tiszteletben kell tartani az emberi jogokat – tette hozzá.

Az uniós határ- és partvédelmi ügynökség, a Frontex adatai szerint tavaly az EU-ban a kiutazást elrendelő mintegy 305 ezer menekültügyi határozat több mint 40 százalékát nem hajtották végre.

Különösen rossz a helyzet Németországban, ahol a végrehajtott hazatoloncolások száma az idén az első fél évben 12.500-ra süllyedt az egy évvel korábbi 13.700-ról, ami 9 százalékos visszaesés. A legtöbb távozásra kötelezett menedékkérő – 72.375 fő – Észak-Rajna-Vesztfáliában él, ahol rendkívül alacsony, csupán 1,4 százalékos a végrehajtott kitoloncolási határozatok aránya. Azonban máshol sem sokkal jobb a helyzet, az első helyen Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartomány áll, ahonnan a távozásra kötelezettek 8,8 százalékát juttatták haza tavaly.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Leállítja az európai gázszállítást a Gazprom Ukrajnán keresztül

Twitter-üzenetben jelentette be a Gazprom, hogy leállítja az Ukrajnán keresztüli gázszállítást Európába. A lépés hátterében elszámolási, illetve jogvita van. Kilőtt a gázár az energiatőzsdén – írja a Világgazdaság.

Gyakorlatilag nincs olyan vezető politikus, akivel a németek elégedettek lennének

Gyakorlatilag nincs olyan vezető politikus, akivel a németek elégedettek lennének

Ezek után csodálkozunk, hogy amikor csak tehetik, kifütyülik és megdobálják őket?

A baloldal régi-új vezére bejelentette, hogy újra kell rendezni az ellenzéki térfelet

A baloldal régi-új vezére bejelentette, hogy újra kell rendezni az ellenzéki térfelet

A baloldal – jelen állás szerint is – vezérét behívta Gulyás Márton aktivista a Partizán nevű műsorába, ahol szabadon elcsevegtek egy jót egymással. Szóba került többek között Márki-Zay Péter, a felesége és árnyékkormánya, de még Karácsony Gergely jövője is.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére