Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Brüsszel beállt Soros mellé: elfogadták a Sargentini-jelentést

Bokor Gábor

2018.09.12. 13:13

Az Európai Parlament a strasbourgi szerdai ülésén elfogadta a Sargentini-jelentést.

Az Európai Parlament, azaz az EP szerda délután jóváhagyta a Sargentini-jelentést, és a következő szintre léptette a Magyarország ellen zajló hetes cikkely szerinti eljárást.

Orbán vs. brüsszeli bürokraták | Élő közvetítés

Élő közvetítés a Sargentini-jelentés vitájáról. 17:46 - Antonio Tajani, az EP elnöke lezárta a vitát, holnap szavaznak a jelentésről. Köszönjük a kitartó figyelmet. 17:44 - A vitát Sargentini zárja, aki egyszer csak járt Magyarországon a jelentés megírása során A képviselőnő következő áldozata Románia lesz, ezt ő maga jelentette be.

A plenáris ülésen 448 igen szavazattal, 197 ellenében és 48 tartózkodás mellett fogadták el a képviselők a dokumentumot. A szavazással az EP szerepe befejeződött, az Európai Tanács elé került az ügy. 

Orbán: Magyarország nem fog engedni a zsarolásnak

Magyarország nem fog engedni a zsarolásnak. Magyarország védeni fogja a határait, védeni fogja a demokrácia európai értékét - jelentette ki Orbán Viktor az Európai Parlamentben. Orbán Viktor a Sargentini-jelentésről szóló vitában azzal indította felszólalását, hogy pontosan tudja, hogy az Európai Parlament tagjai már kialakították az álláspontjukat, a többség meg fogja szavazni a jelentést, de ennek ellenére is eljött, mivel Magyarországot és a magyar népet támadják.

Orbán Viktor miniszterelnök tegnap a strasbourgi vitán azt mondta, hogy a Sargentini-jelentés Magyarországot támadja és nem a magyar kormányt. Orbán Viktor szerint a kormány minden európai parlamenti képviselőnek elküldte a jelentésben szereplő tévedéseket, ő pedig több bíráló megjegyzést is példákkal cáfolt, valamint hangsúlyozta, hogy Magyarország minden országgal kész együttműködni, amelyik megvédi Európa határait.

Önök nem egy kormányt, hanem egy országot és egy népet fognak elítélni”

– jelentette ki a miniszterelnök a vitán, aki egyúttal figyelmeztette a jelenlévőket, hogy azt az országot kívánják elítélni, ami ezer éve tagja a keresztény európai népek családjának, mely vérével védte Európát, fellázadt és fegyvert fogott a szovjetek ellen, illetve megnyitotta határait a keletnémet sorstársai előtt.

Kovács Zoltán kormányszóvivő a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában szerda reggel azt mondta: azért is érdemes belenézni a keddi vitába, mert az pontos képet ad a Magyarország elleni „boszorkányüldözésről, koncepciós eljárásról”. A vitában mindenki megszólalt, és elárulta magát – értékelt.

A kormányszóvivő szerint óriási kihívással néz szembe Európa, sokan, köztük a Soros György-féle civil szerveztek, a hozzá kapcsolódó üzleti érdekek és a baloldali liberális felfogás elkerülhetetlennek, sőt kívánatosnak tartja az illegális migrációt, és egy olyan kontinenst szeretnének létrehozni, amely szakít hagyományaival, azzal az alapzattal, amin az európai kultúra létrejött.

Ezzel szemben a magyar kormány szeretne megmaradni a nemzetek Európájánál, amely a nemzeti identitást erőnek tartja"

– jelentette ki.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére