Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Brüsszel: a kvóta a határidõ lejárta után is érvényben marad

Sümeghi Lóránt

2017.09.25. 15:58

Az Európai Bizottság szóvivõje sikeresnek nevezte hétfõn a "menekültek" európai uniós tagországok közötti, kvóták szerinti elosztásának mechanizmusát, és álláspontját azzal indokolta, hogy a tagállamok több mint 29 ezer, nemzetközi védelemre jogosult menekültet vettek át Görögországból és Olaszországból az elmúlt két évben.
BRÜSSZEL, 15:58

Az Európai Bizottság szóvivője sikeresnek nevezte hétfőn a "menekültek" európai uniós tagországok közötti, kvóták szerinti elosztásának mechanizmusát, és álláspontját azzal indokolta, hogy a tagállamok több mint 29 ezer, nemzetközi védelemre jogosult menekültet vettek át Görögországból és Olaszországból az elmúlt két évben.

Brüsszeli sajtótájékoztatóján - újságírói kérdésre válaszolva - Tove Ernst elmondta, hogy a rendelkezésére álló számítások szerint

még mintegy további tízezer ember várakozik áthelyezésre a bevándorlás által legsúlyosabban érintett két országból.

Többek között arra hívta fel a figyelmet, hogy 2015 őszén hozott (a honi és nemzetközi liberálisok szerint nem is létező) döntésével az unió 98 ezer jogosult áthelyezéséről rendelkezett kétéves időszakra vonatkozóan, amely kedden jár le. Tove Ernst felhívta emellett a tagországok figyelmét arra, hogy továbbra is tegyenek eleget vállalt feladataiknak és jogi kötelezettségeiknek az áthelyezéseket illetően, mivel

az érvényes menekültkérelmet benyújtók áthelyezését előíró uniós mechanizmus szeptember 26. után is érvényben marad.

Mint ismert, a Soros-féle Amnesty International emberi jogi szervezet hétfőn kiadott közleményében azt írta, hogy a kétéves időszak keddi lezárultáig az európai uniós országok nagy többsége a menedékkérők áthelyezésének mindössze egyharmadát teljesítették.

Amit Brüsszel sikernek él meg, az valójában csúfos kudarc.

Ugyanis az adatok szerint a kétéves időszak keddi lezárultáig az európai uniós országok a menedékkérők áthelyezésének mindössze egyharmadát teljesítették. Spanyolország a kvóta 13,6 százalékát, Belgium 25,6 százalékát, Hollandia 39,6 százalékát, míg Portugália 49,1 százalékát teljesítette a vállaltaknak. Málta jelenleg az egyetlen EU-tagország, amely teljesítette a kötelezettségét. Szlovákia - amely Magyarországhoz hasonlóan elvesztette a kvótapert - a számára meghatározott 902 menedékkérőből csak tizenhatot, míg Csehország a 2691-ből mindössze tizenkettőt helyezett át.

Magyarország és Lengyelország pedig egyetlen menedékkérőt sem vett át.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére