Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Brit titkosszolgálati vezetõ: az ISIS továbbra is komoly veszélyt jelent Európára

Bokor Gábor

2018.05.14. 09:40

Andrew Parker, az MI5 vezetõje szerint a terrorszervezet európai tagjai szombaton ismét bebizonyították, hogy továbbra is komoly veszélyt jelentenek.
LONDON, 09:40

Andrew Parker, az MI5 vezetője szerint a terrorszervezet európai tagjai szombaton ismét bebizonyították, hogy továbbra is komoly veszélyt jelentenek.

A titkosszolgálati vezető szerint azzal, hogy a Közel-Keleten tovább zsugorodik a terrorállam, a merényletek többségét Európában hajthatják majd végre. A szakértő szerint nagy az esély arra, hogy megismétlik azokat a komplex és sok halálos áldozattal járó merényleteket, mint a berlini, a brüsszeli, a párizsi vagy a nizzai.

Az európai titkosszolgálatok vezetői Berlinben ülnek majd össze, hogy a kontinens biztonságáról tárgyaljanak, itt fog majd beszédet mondani Parker is. A BBC azt írja, az MI5 vezetője kitér majd arra is, hogy tavalyi londoni terrortámadás óta a titkosszolgálat összesen egy tucat merényletet akadályozott meg a szigetországban.

A meghiúsított terrorcselekmények száma 2013 óta 25-re emelkedett.

A szakértő szerint az uniós országok titkosszolgálatainak a jövőben is szorosan együtt kell majd működniük, hogy megakadályozzák a terroristák támadásait.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére