Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Brit külügyminiszter: "lényegtelen" az Európai Bíróság hétfõi ítélete

Csordás Bettina

2018.12.10. 12:25

Lényegtelen az Európai Bíróság friss ítélete, miszerint az Egyesült Királyságnak jogában állhat egyoldalúan leállítani az európai uniós kiválás folyamatát, a londoni kormánynak ugyanis ez nem áll szándékában - jelentette ki Jeremy Hunt brit külügyminiszter.
LONDON, 12:25

Lényegtelen az Európai Bíróság friss ítélete, miszerint az Egyesült Királyságnak jogában állhat egyoldalúan leállítani az európai uniós kiválás folyamatát, a londoni kormánynak ugyanis ez nem áll szándékában – jelentette ki Jeremy Hunt brit külügyminiszter.

Ahogy arról ma már beszámoltunk, az Európai Unió Bírósága úgy határozott az EU alapszerződésének 50. cikkelyére hivatkozva, hogy az Egyesült Királyság szabadon és egyoldalúan visszavonhatja az európai uniós tagságának megszüntetésére vonatkozó kilépési szándékát mindaddig, amíg hivatalosan nem lép hatályba a távozás.

Jeremy Hunt a brit külügyminiszter reflektált az EUB új ítéletére.

A Brexit leállítása vagy elhalasztása elfogadhatatlan lenne a lakosság azon 52 százaléka számára, aki a kilépésre voksolt a 2016-os referendumon"

– emelte ki a külügyminiszter.

Rámutatott, hogy az egyezség nem tökéletes, de ez a lehető legjobb és egyben az egyetlen lehetséges megállapodás, ráadásul a bennmaradó tagországok nyilvánvalóvá tették, hogy nem hajlandóak a tárgyalások újranyitására.

Valós kockázatai lennének, ha nem ragadnánk meg ezen lehetőséget, amíg van rá mód"

– fogalmazott Hunt, hozzátéve, hogy nincs a láthatáron semmilyen jobb alternatíva.

Simon Coveney, az ír diplomácia vezetője megerősítette, hogy az EU és a brit kormány által már elfogadott, jóváhagyásra váró kiválási szerződés szövege semmiképp nem fog már változni.

A dokumentum egy nehezen elért, kiegyensúlyozott kompromisszum, amely mindkét félre nézve tisztességes"

– fogalmazott Simon Coveney.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére