Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Brit katona akart Calais-ból bevándorlókat csempészni

Bokor Gábor

2018.10.18. 15:45

A brit hadsereg õrvezetõ rangban lévõ katonája, Kyle Harris Franciaországból tartott vissza a szigetországba, azonban azt gondolta, hogy a fizetése kiegészítésként átvisz magával egy iraki és egy szír bevándorlót a határon. Mivel a két migránsnak véletlenül sem voltak papírjaik, így a legjobb megoldásnak azt találta ki, hogy a két férfit a csomagtartóba bújtatja és a katonai felszerelések közé helyezi el õket. Egybõl lebukott.

A napokban tárgyalták a korábbi brit katona, a 29 éves Kyle Harris ügyét, aki fejenként ötezer fontért, azaz nagyjából kétmillió forintért vállalta, hogy segít átjutni a Csalagúton keresztül Calais-ból Nagy-Britanniába az illegális bevándorlóknak. Harris 2016 májusában rakott be autójának a csomagtartójába egy iraki és egy szír férfit. El is indultak, azonban a brit bevándorlási hivatal munkatársainak gyanús lett az idegesnek tűnő sofőr, így kiállították a sorból, hogy alaposan megvizsgálják a járművet. 

Õk is meglepődtek azon, hogy a katonai egyenruha és felszerelés alá rejtette el a nem éppen leleményességéről híres katona a két illegális bevándorlót. 

Harrisről pillanatok alatt kiderítették, hogy a bűntett elkövetésekor a brit hadsereg Barker nevű laktanyájában szolgált a németországi Paderbornban. 

Csak anyámat látogatom meg, engedjenek tovább"

– mondta az egyre idegesebben viselkedő Harris a határőröknek, miközben katonai igazolványát mutogatta annak érdekében, hogyha azt megnézik az ellenőrök, minden gond nélkül átengedik őt és "rakományát". 

Azonban ez nem így történt, a határőrök megkérték a férfit, szálljon ki az autóból, majd nyissa ki a csomagtartó ajtaját. Még ekkor sem sejtették, hogy az amúgy telepakolt autóban két illegális bevándorló tartózkodik. Mikor megnézték a katonai csomagokat, akkor fedezték fel az alattuk rejtőzködő iraki és szíriai férfit. 

Harris beismerte bűnösségét, miután kitudódott az ügy, azonnal felmentették a seregből.

A szerdai tárgyaláson Stewart Henderson határőr részletesen beszámolt arról a bírónak, hogy hogyan is találták meg a két migránst a csomagtérben. 

Teljesen hétköznapi kérdéseket tettem fel neki, amire egyre idegesebben reagált. Erősen izzadt, mikor a rakterét vizsgáltuk át, ez felettébb gyanús volt. Végül nem bírta idegileg és kibökte, két embert rejtett el hátul"

– mondta Henderson a bíróságon, majd hozzátette, hogy egy terepmintás kabát alá rejtette el a két közel-keleti bevándorlót. 

A volt katona a bíróságon elmondta, hogy egy másik szíriai származású férfi, bizonyos Zinden Ahmed bérelte fel embercsempésznek. 

Solihullban kellett leadnom a migránsokat, az egész műveletért tízezer fontot kaphattam volna"

– mondta.

Nem a májusi volt az első akciója a kirúgott katonának, elismerte, hogy a szír embercsempész 21 éves testvérét egy hónappal a lebukása előtt csempészte át Nagy-Britanniába. A hatóságok végül a letartóztatták a Zinden Ahmedet is. Ítélet nem született, az embercsempész ügye tovább folytatódik a bíróságon.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére