Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Brit és NATO-hajók kísértek orosz hadihajókat Nagy-Britannia közelében

888.hu - MTI

2020.08.19. 17:05

Kilenc, a brit területi vizek közelében járó orosz hadihajót kísértek a brit haditengerészet hajói a NATO más tagországainak hajóival közös művelet során az Északi-tengeren – adta hírül a brit haditengerészet.

A tájékoztatás szerint az itt járőröző Westminsterhez csatlakozott két társa, a Mersey és a Tyne. A hajók portugál, kanadai, német, norvég és dán hajókkal közösen követték három Sztyereguscsij osztályú korvett, három Projekt 775-osztályú partraszálló hajó és három, rakétával felszerelt járőrhajó mozgását.

Híradások szerint a kilenc orosz hajó a júliusi, Szentpéterváron megrendezett haditengerészet napja után hajózott ki a Balti-tenger felől az Északi-tengerre, ahol nagyszabású hadgyakorlatban vettek részt.

A brit hajók az észak-atlanti szövetség gyors reagálású, többnemzetiségű flottaegységéhez (NATO Standing Maritime Group 2 – SNMG2) kötelékében hajóztak, amely az észak-európai felségvizeket pásztázza a Balti-tengertől az Atlanti-óceánig.

Will Edwards-Bannon, a Mersey kapitánya szerint bár a követési műveletek rutinfeladatnak számítanak, évek óta ez volt az első alkalom, hogy a brit hadihajók NATO-parancsnokság alatt hajtanak végre ilyen feladatot.

Augusztus elején a Mersey és a Tyne hasonló mozgást jelentett a Vice-admiral Kulakov nevű orosz hadihajó részéről az Északi-tenger térségéből.

Idén a brit haditengerészet már több orosz hadihajó mozgását követte az Egyesült Királyság partjainak közelében.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére