Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bréking: Robbantás történt Manchesterben

Forisek Ádám

2017.05.23. 05:48

A manchesteri rendõrség kedd hajnali tájékoztatása szerint legalább tizenkilencen életüket vesztették, ötvenen megsérültek a Manchester Arena rendezvényközpontban elõzõ éjjel történt robbanásban. A rendõrség terrorcselekményként kezeli a történteket.
MANCHESTER 5:45

A manchesteri rendőrség kedd hajnali tájékoztatása szerint legalább tizenkilencen életüket vesztették, ötvenen megsérültek a Manchester Arena rendezvényközpontban előző éjjel történt robbanásban. A rendőrség terrorcselekményként kezeli a történteket.

Hajnalban a terrorelhárító szolgálatok a közelben egy gyanús tárgyat is találtak, amelyet ellenőrzött robbantással megsemmisítettek. Később tudatták: a gyanús tárgy nem robbanószerkezet volt.

A merénylet Ariana Grande amerikai énekesnő telt házas koncertjének végén történt, a 21 ezer férőhelyes Manchester Arena bejárati csarnokában, a jegypénztárak közelében. 

A koncertről távozó tömegben a robbanás után pánik tört ki. A rendezvényen nagyon sok fiatal, köztük gyerekek is voltak.

Ez a legsúlyosabb terrorcselekmény Nagy-Britanniában azóta, hogy 2005. július 7-én négy öngyilkos merénylő pokolgépeket robbantott három londoni metrószerelvényen és egy városi buszon, 52 embert megölve és több mint hétszázat súlyosan megsebesítve.

A kedd hajnali manchesteri robbantás vizsgálatába a brit közlekedési rendőrség is bekapcsolódott, mivel a Manchester Arena alatt működik az észak-angliai nagyváros egyik pályaudvara, a Manchester Victoria Station.

A hatósági tájékoztatás szerint a robbanás után a pályaudvaron leállt a vasúti közlekedés.

Londonban kedd hajnalban összeültek a Scotland Yard terrorelhárító szolgálatának szakértői és a brit belügyminisztérium illetékesei, hogy megvitassák a hatósági válaszintézkedéseket. 

Egyes sajtóértesülések nem zárták ki, hogy öngyilkos merénylet történt, de hivatalos részről ezt egyelőre nem erősítették meg.

Nagy-Britanniában jelenleg a második legmagasabb terrorkészültségi fokozat van érvényben.

A hivatalos meghatározás alapján ez súlyos terrorfenyegetettséget jelent, és azt tükrözi, hogy a brit biztonsági szolgálatok megítélése szerint jelentős valószínűséggel lehet számítani terrortámadási kísérletre brit területen. 

Az ötfokozatú brit készültségi rendszerben ennél már csak egy magasabb riasztási fokozat van, a kritikus, amelyet akkor rendelnek el, ha a brit kormány küszöbönálló merénylet terveiről kap konkrét értesüléseket.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére