Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Robbantás a brüsszeli reptéren

Sümeghi Lóránt

2016.03.22. 08:38

Két robbanás rázta meg a brüsszeli Zaventem nevû repülõteret, az evakuálás megkezdõdött. | VIDEÓ
BRÜSSZEL, 10:42
A brüsszeli reptér a robbantások pillanatában:
 

 
BRÜSSZEL, 9:59
A brüsszeli média legújabb tájékoztatása szerint 13 halottja és legalább 100 sérültje van a reptér elleni merényletnek. A Reuters szerint öngyilkos merénylet történt. A BCC helyszíni beszámolója szerint a merénylő úgy tervezte meg az akciót, hogy kihasználhassa az első, távolról működésbe hozott robbanószerkezet keltette zavart – a második robbanás közvetlenül az épületrész bejáratánál történt, ott, amerre mindenki menekült. Az öngyilkos merénylő itt robbantotta fel magát.
 
A belga kormány újra életbe léptette a legmagasabb terrorkészültségi fokozatot az országban.
Az Avantem reptéren történt robbantást követően Brüsszel belvárosában is bomba robbant; hivatalosan eddig meg nem erősített hírek szerint a maelbeeki és a schumani metrómegállóban is robbanás történt. A metrót lezárták.
 
BRÜSSZEL, 8:38

Két robbanás rázta meg a brüsszeli Zaventem nevű repülőteret, az evakuálás megkezdődött. 

Az első, nem hivatalos hírek szerint 11 ember meghalt és huszonöten megsérültek a brüsszeli repteret ért támadásban. A belga média szerint két robbanás rázta meg a reptér nemrég épült szárnyát. Az első merénylet a repülőtér bejáratánál, a reptéri vasúti megállónál, a másik alig 15 másodperccel később az induló járatokra várakozók számára kialakított zónában.

A Sky News értesülése szerint a második robbanás közvetlenül az American Airlines reptéri irodája mellett történt. A Reuters szerint a robbanásokat megelőzően a szemtanúk arab kiabálást hallottak. A belga hatóságok egyelőre semmilyen hivatalos tájékoztatást nem adtak az esetről.

Egy a Swissportnak dolgozó reptéri munkás szerint elképesztő, ami eluralkodott másodpercek alatt:

mindenütt üvegszilánkok hevernek, nagyon nem néz ki jól ez az egész."

Minden Brüsszelbe tartó járatot elirányítottak a hatóságok, továbbá a még el nem induló járatokat törölték; a reptérre tartó vonatközlekedést leállították. Az azonnali terrorkészültség miatti evakuálás hatalmas pánikot és torlódást eredményezett a repülőtér környékén is. A robbantás négy nappal azután történt, hogy a molenbeek-i gettóban elfogták a párizsi merényletek ötletgazdáját, Salah Abdeslamot.

 

A rendőrség korábban jelezte, hogy felkészült az Abdeslam elfogása miatti esetleges "bosszúra". A Zaventemet megrázó robbanások mégis arra engednek következtetni, hogy a belga biztonsági erőket fokozott figyelmük ellenére is ki tudták játszani a merénylők, hiszen a második robbanás az épület egy olyan területén történt, ahová csak a reptéri biztonsági ellenőrzés után lehet bejutni.

Cikkünk folyamatosan frissül...

(RT)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére