Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

BREAKING | Orbán Viktor: már csak egy ellenfelünk maradt a ringben, Hollandia

Békési Marcell

2020.07.19. 13:01

A maratoni, lezáratlan csúcs szünetében a miniszterelnök sajtótájékoztatót tartott, és beszámolt arról a négy pontról, amiket még mindig nem sikerült lezárni.
Hol tartunk most?

– kezdett bele Orbán Viktor vasárnap délelőtt a maratoni EU-csúcs szünetében tartott sajtótájékoztatójába.

A miniszterelnök szerint a tucatnyi kérdést sikerült Charles Michelnek, a tanács elnökének leszűkítenie négy sarkalatos pontra, és már csak ezeken megy a vita, de ezekkel még akár napokig, vagy akár hetekig is ellehetnek.

Ezek a következőek:

  1. Mekkora legyen az elosztandó keretösszeg?
  2. Mekkora legyen ebből a megszavazott keretösszegből a visszafizetendő kölcsön, és a nem visszafizetendő a segély aránya?
  3. Megszüntessék-e a gazdagabb országok kiváltságait (sok nettó befizető ország olyan kiváltságokkal rendelkezik, melyeknek köszönhetően arányosan kevesebbet fizetnek be a közösbe, de ugyanúgy részesülnek a közös piac előnyeiből)?
  4. A jogállamiság kérdése.

Orbán Viktor szerint Magyarország relatíve jó gazdasági helyzete, és járványban való viszonylagos érintetlensége miatt az első három pontban nem igazán érintett, ennek ellenére úgy látja, hogy a megegyezés megszületése nem kérdés, az így vagy úgy, de meg fog születni.

Ez a döntés nem Magyarországról, hanem Európáról szól. Ha az eurózóna bajba kerül, mi is szenvedni fogunk.

 

Hazánk főképp a negyedik pontban érintett, ezzel kapcsolatban viszont elmondta, hogy lényegében egyetlen ellenfele van a jogállamiság terén hazánknak: Hollandia és a holland miniszterelnök.

Mark Rutte ugyan maga sem tudja pontosan megmondani, hogy mi a problémája a magyar – és lengyel – jogállamisággal, ennek ellenére köti őt a holland parlament döntése, hogy csak úgy menjen bele egy költségvetési döntésbe, hogyha abban Magyarországot megbüntetik.

Orbán szerint a holland miniszterelnök ugyanazt a nyelvezetet használja, mint annak idején a kommunisták, mikor hazánkat kritizálja. Nyilván ezt ő nem tudhatja, hiszen ő „megörökölte a szabadságot és a jogállamiságot, nem úgy mint mi, akik harcoltunk érte” – tette hozzá.

A miniszterelnök ezen kívül beszámolt arról is, hogy több javaslatot is tett a csúcson, amiket azonban lesöpörtek az asztalról: többek között kivetette volna a támogatandók listájáról a civil szervezeteket. Ezek azonban harmadlagos fontosságú ügyek, nem ezeken múlik a tárgyalás sikeressége, hanem a fent említett négy ponton.

Egyelőre nagyon keveset sikerült még elérnem abból, amivel a magyar parlament megbízott, de megyek is vissza, vár a holland kollégám

– zárta le Orbán a gyors sajtótájékoztatót.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Meghalt Verebély Iván Jászai Mari-díjas színész

Meghalt Verebély Iván Jászai Mari-díjas színész

A sajátos humoráról ismert színész, szinkronszínész és komikus hosszú betegség után távozott. 83 éves volt.

Már fiatalok is vannak lélegeztetőgépen, közösségben terjed a vírus

Már a fiatalokat is fenyegeti a fertőzés, az elmúlt 24 órában csaknem ezer új esetet jegyeztek fel. A vírus közösségekben terjed, ezért a maszk használata kiemelten fontos. A védekezés érdekében szigorodnak a szabályok, a kihágásokért pedig bírságot szabnak ki – az operatív törzs ma délelőtti tájékoztatójának összefoglalója.

BREAKING Leyen bemutatta az új migrációs paktumot

BREAKING Leyen bemutatta az új migrációs paktumot

Az új paktumban lehetőséget kínálna arra, hogy egy országnak ne kelljen migránsokat befogadnia, ebben az esetben viszont pénzügyi segítséget kell nyújtania a határországok számára. Cikkünk frissül.

Gyurcsány vermet ásott Orbánnak, de maga esett bele

Gyurcsány vermet ásott Orbánnak, de maga esett bele

Gyurcsány Ferenc, az ellenzék főnöke megint magas lóról beszélve akarta kioktatni a parlamentben Orbán Viktort. De ahogy korábban már számtalanszor, ezúttal is csúnyán beletört a bicskája a próbálkozásba. Tudjuk, aki másnak vermet ás, maga esik bele.

Tízmilliókat spórolnak az SZFE-hallgatók az államilag támogatott oktatáson

Tízmilliókat spórolnak az SZFE-hallgatók az államilag támogatott oktatáson

Világhírű színészek állnak ki a #freeSZFE jelszó mellett. Olyanok, akik annak idején súlyos pénzeket ruháztak be saját tanulmányaikba, hogy most még súlyosabb pénzeket keressenek. Nálunk viszont államilag támogatott a színészképzés, most megmutatjuk, mennyi pénzt is spórolnak azok a tüntető színészpalánták, akiknek a képzését a „diktatúra” fizeti – adóforintokból.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére