Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

BRÉKING: eltérítettek egy gépet Máltánál

Bokor Gábor

2016.12.23. 12:26

118 utas van a gép fedélzetén, a gépeltérítõk pedig fenyegetõznek.
VALLETTA, 12:26

118 utas van a gép fedélzetén, a gépeltérítők pedig fenyegetőznek.

A repülőgéép Máltán szált le, 118 utas van a fedélzetén. Az eredeti útinapló szerint az Afriqiyah Airways egy líbiai belföldi járat volt, ám a máltai miniszterelnök szerint a gépet eltérítették és azért szállt le Máltán.

A brit lapok arról írnak, hogy a terroristák azzal fenyegették meg a hatóságokat, hogy felrobbantják a gépet az utasokkal együtt. 

Egy máltai lap szerint egy ember térítette Máltára az Afriqiyah Airways líbiai légitársaság egyik belföldi járatát és az utasokat hajlandó szabadon engedni a repülőtéren álló gépből, ha teljesítik a követeléseit.

A Times of Malta című lap értesülése szerint a gépeltérítő azt közölte, hogy van nála egy kézigránát. Arról egyelőre nem tudni semmit, hogy mit követel. Azt állítja, hogy Moamer Kadhafi néhai líbiai diktátor híve.

A líbiai gép Szebha városból indult és Tripoliba kellett volna repülnie.

Az Express szerint a két támadó túszul ejtette az utasokat, egyelőre teljes a patthelyzet a repülőtéren, mivel a gép még mindig a kifutópályán vesztegel. Az összes Máltára érkező gépet más repterekre irányították, az induló járatokat pedig nem engedik felszállni.

Joseph Muscat máltai miniszterelnök közben a Twitter-oldalán megerősítette, hogy a repülőn 111-en vannak, 82 férfi, 28 nő és egy csecsemő. 

Több mint harminc éve nem fordult elő hasonló a szigetországban. 1985 november 23-án egy EgyptAir Boeing 737-es repülőgép szállt le hasonló okokból Máltán. Közel 24 órás patthelyzet után akkor a kommandósok megrohamozták a gépet, ám a rettenetes lövöldözésben 62 ember vesztette életét. A három géprablóból csak egy maradt életben. 

Negyvenhárom évvel ezelőtt egy Boeing 747-es Jumbo Jet szállt le a szigeten. Az a repülő Irakból szállt fel, azonban útközben palesztin terroristák vették át a hatalmat a gép felett. Dom Mintoff akkori miniszterelnöknek köszönhető, hogy elérte a géprablóknál, hogy elengedjék a repülő 247 utasát és a nyolcfős személyzetet.  

A máltai miniszterelnök délután kettő előtt pár perccel jelentette be, hogy a géprablók elkezdték elengedni az utasok egy részét, először a nőket és a gyerekeket engedték ki. 

Délután fél háromra már 65 túsz hagyhatta el épségben a repülőt. A túszok kiengedése folyamatos, úgy tudjuk, már csak alig vannak a fedélzeten. 

Véget ért a megpróbáltatás: a Times of Malta úgy értesült, az összes túszt kiengedték a géprablók a repülőből, a terroristákat pedig elkapták a kommandósok. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére