Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Brazil elnök: Franciaország egyes részei élhetetlenek a migránsok miatt

888.hu

2018.12.20. 17:00

A megválasztott brazil elnök, Jair Bolsonaro a muszlim hátterû személyek migrációjáról beszélt. Azt is elmondta, hogy hivatalba lépése után Brazília kilép az ENSZ migrációs csomagjából.

Jair Bolsonaro megválasztott brazil elnök arról beszélt, hogy Franciaország egyes részei már élhetetlenné váltak a bevándorlás és a migránsok miatt. Bolsonaro január elsején lép hivatalba, októberben választották Brazília elnökévé. Franciaországról és a bevándorlásról szóló kijelentése egy élő Facebook-videóban hangzott el még kedden – írta a Daily Mail.

Mindenki tudja, hogy mi történik Franciaországban. Franciaország egyes részei egyszerűen élhetetlenné váltak"

– mondta Bolsonaro. Hozzátette: emiatt a tömeges bevándorlás a felelős. Annak ellenére, hogy Franciaország mindent megtesz az ügy érdekében, a migránsok mégsem képesek integrálódni.

Bolsonaro az okokat is fejtegette. A brazil elnök szerint az erős kulturális gyökerek miatt nem adják fel a kultúrájukat az újonnan érkezők, sőt, a szerzett jogaikat és privilégiumaikat arra használják fel, hogy megvédjék azt.

 Franciaország szenved emiatt. A nép, a hadsereg, az intézmények egy része elkezdett panaszkodni emiatt. Mi nem akarjuk, hogy ez történjen Brazíliában"

– mondta.

Bolsonaro nem fejtette ki pontosan, de valószínűleg a muszlim hátterű migránsokra gondolt, akik főként Észak-Afrikából érkeztek az országba.

Habár Franciaországban jelenleg a sárgamellényesek tüntetései tartoznak a legforróbb közéleti események közé, az évtizedek óta tartó migráció komoly terrorhelyzetet teremtett az országban, amelynek szintén számottevő hatása van a franciák mindennapi életére.

Az elmúlt években a nagy terrortámadások nyomán – Charlie Hebdo, Bataclan, Nizza – átalakult a franciák élete. Párizsban például képtelenség úgy bemenni egy nagyobb közösségi térbe, akár egy plázába, üzletbe is, hogy az embert ne vizsgálnák át fémdetektorral a biztonsági őrök. Rengeteg helyen pedig fémdetektoros kapuk vannak felállítva. A híresebb párizsi templomokba, például a Notre-Dame-ba is, csak ilyen kapun keresztül lehet bejutni.

Az országban még mindig szükségállapot van. Ez különleges jogköröket biztosít a rendőröknek, azonban rengeteg túlórára is kényszeríti őket. A nagyobb településeken sok helyen gépfegyveres katonák járőröznek az utcákon.

Migrációs csomag

Habár Brazília idén aláírta az ENSZ migrációs csomagját, Bolsonaro elmondta, hogy az ő vezetése alatt az ország kilép ebből a megállapodásból.

Sajnos Brazília aláírta a csomagot. Nem a bevándorlók ellen vagyunk, ám szigorú kritériumokat kell felállítani, hogy kik léphetnek be az országba. Ki fogunk lépni és érvénytelenítjük ezt migrációs csomagot"

– mondta a már említett videóban Bolsonaro.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére