Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Boszniában bezártak egy migránstábort, bosszúból felgyújtották a bevándorlók

888

2020.12.23. 20:38

Bezáratta a boszniai Bihac város közelében lévő Lipa migránstábort a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) nevű bevándorláspárti kormányközi szervezet – jelentette szerdán a klix.ba boszniai hírportál.

Az IOM már korábban bejelentette, hogy bezáratja a hevenyészett sátortábort, tekintettel a télre, mert ott sem áram, sem vízvezeték nincs. A migránsok fűtetlen sátorokban laktak, amelyek bőségesebb csapadék esetén össze is dőlhettek volna. A tábor mintegy 1300 lakója a döntés következtében „az utcára került” – mondta Natasa Omerovic, a tábor koordinátora.

„Búcsúzóul” néhány táborlakó felgyújtott több sátrat és konténert. A sűrű fekete füstfelhő messziről látszott.

Jelenleg a tábor szinte teljesen üres – írta Peter Van der Auweraert, az IOM boszniai képviselője a Twitteren.
A Lipa tábor Bihactól mintegy 25 kilométerre délkeletre, rideg környezetben helyezkedett el. Szeptemberben létesítették, miután a boszniai hatóságok elérték a Bihac város peremén fekvő Bira tábor bezáratását. Az intézkedés célja az volt, hogy eltüntessék a mintegy 60 ezer lakosú északnyugat-boszniai városból a menekülteket és migránsokat.

A boszniai kormány keddi döntése szerint a sátortábort konténertáborrá kell átalakítani, amelyben elektromos áram és vezetékes víz is lesz. Ehhez azonban le kell bontani a sátortábort, anélkül, hogy az ott élőket ideiglenesen áthelyeznék máshová. Bihac városi vezetése ugyanis nem engedélyezi a még novemberben bezárt Bira tábor újranyitását, amelyhez a biztonsági minisztérium ragaszkodik.

A városvezetés szerint a tábor biztonsági kockázatot jelent a lakosság számára – olvasható a portálon.

Bosznia-Hercegovinába idén több mint 13 ezer migráns lépett be, de az országnak nincsen elég forrása, hogy megfelelő szállást és ellátást biztosítson számukra.

A migránsok főként Szerbiából érkeznek Boszniába, ahonnan Horvátországba, majd Szlovéniába, onnan pedig a nyugat-európai országokba akarnak eljutni.

 

MTI

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére