Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bosszút állnak a brit önkéntesek a manchesteri terrortámadásért

Nagy Gábor

2017.05.25. 09:58

Rakkában állnának bosszút a hétfõi merénylet miatt a szíriai kurdok kötelékében harcoló brit önkéntesek. A manchesteri terrortámadás csak még jobban megerõsítette bennük azt a hitet, hogy az Iszlám Államot minél elõbb el kell pusztítani.
RAKKA, 09:58

Rakkában állnának bosszút a hétfői merénylet miatt a szíriai kurdok kötelékében harcoló brit önkéntesek. A manchesteri terrortámadás csak még jobban megerősítette bennük azt a hitet, hogy az Iszlám Államot minél előbb el kell pusztítani.

Nagy-Britanniából nemcsak azért utaznak Szíriába, hogy az ISIS-hez csatlakozzanak, hanem azért is, hogy leszámoljanak a terrorszervezettel.

Michael Enright, a Szíriában harcoló kurd Népvédelmi Egységek (YPG) kötelékében harcoló brit önkéntes a hétfői támadást követően azt üzente a Twitteren, hogy amikor bevonul az Iszlám Állam által elfoglalt Rakka városába, nem lesz irgalmas. Mint mondta:

nem várok kegyelmet, és nem is adok kegyelmet."

Egy másik önkéntes a Facebookon pedig azt írta: a kurdok és a szövetségesek nemsokára beveszik Rakkát, és ezzel "levágják a kígyó fejét".

A kurd csapatok és szövetségeseik tavaly szeptemberben indítottak támadást az ISIS ellen. Céljuk az, hogy bevegyék Rakka városát. Jelenleg 40 kilométerre vannak a várostól, de sokak szerint pár héten belül megindul a várva várt támadás. Az YPG-t számos nyugati önkéntes segíti Szíriában, így jöttek képbe a britek is. Õk egyébként a mai napig arra kérik a brit kormányt, hogy nyújtsanak támogatást a terrorszervezet ellen harcoló erőknek.

(The New Arab)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére