Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Borul a bili: több száz transznemű szeretné, ha orvosilag visszafordítanák a hormonterápiát

Sümeghi Lóránt

2019.10.07. 13:40

Sorsdöntő fordulat következhet be nemcsak Nagy-Britanniában, hanem Európában is a transznemű propagandát illetően, hiszen tömegével állnak elő olyan károsultak, akik nemcsak abbahagyni szeretnék a nemváltáshoz szükséges hormonterápiát, hanem orvosilag vissza is szeretnék fordítani a folyamatot. Ez pedig egy olyan, eddig az LMBTQ-táborban tabunak számító kérdést feszeget, mint hogy van-e visszaút a homoszexuálisok számára?

A brit szeriőz sajtó egyik zászlóshajója, a Sky News robbantotta ki a sztorit, miszerint csak Nagy-Britanniában több száz, kifejezetten fiatal transznemű károsult lépett a nyilvánosság elé annak érdekében, hogy orvosi úton visszafordítsa a hormonterápia következményeit. A jelenség azért is számít nagy horderejűnek, mert nagyon keveset hallani azokról az áldozatokról, akik valamilyen következmény miatt megbánják a nemváltást, hiszen

az LMBTQ-közösség azonnal kitaszítja, megbélyegzi és személyükben támadja őket.

Erről beszélt a 28 éves Charlie Evans is, aki 10 évig férfiként élt a hormonterápiának köszönhetően, ám idővel rájött, hogy hibázott, és visszafordította a nemváltás procedúráját. Nyilatkozatában kiemelte, hogy rettenetesen fiatal károsultakkal is beszélt erről.

19-20 évesekkel tartom a kapcsolatot, akik 100 százalékos nemváltást végeztettek el magukon és most már nagyon megbánták.

Mint ismert, Nagy-Britanniában szülői vagy gondviselői beleegyezéssel bizonyos körülmények között már 13 éves kortól el lehet kezdeni a hormonterápiát, ráadásul van, hogy ennek a költségét a brit közegészségügy rendszerén keresztül vissza is lehet igényelni.

Evans elmondása szerint a károsultak többnyire olyan saját nemükhöz vonzódó nők, akik autizmus spektrumzavarral küszködnek. Felmerül természetesen a kérdés, egy ilyen egészségügyi háttérrel rendelkező egyénnél orvosetikailag hogyan merülhet fel egy ekkora horderejű beavatkozás jóváhagyása?

Árulónak tartja az LMBTQ-közösség őket

– mondta Evans, miután egy közösségi beszélgetés után egy nemváltáson átesett károsult megölelte és megköszönte a kiállását.

Mindemellett egy jótékonysági hálózatot is létrehozott, hogy még többet tudjon segíteni azoknak, akik belátták, hibáztak akkor, amikor a nemi diszfóriájukat fizikai kezelés alá vetették.

Ha visszafordítható a transzneműség, visszafordítható-e minden más?

Az LMBTQ-lobbi részéről természetesen érthető az agresszív, megfélemlítő reakció ezen hírek hallatán, hiszen a közösségen belül az egyik legsúlyosabb tabutémának számít a szexuális vágy vagy identitás folyamatának az egyirányúsága. Vagyis minden ilyen változás csakis egy úgynevezett „progresszív görbén” jelenhet meg, visszaút nincs, hiszen a változás maga a fejlődés.

Éppen ezért akkora tabukérdés az is, hogy a homoszexuálisok kapcsán van-e visszaút. S még mielőtt bárki azt hinné, az efféle kérdések nélkülöznek mindenféle tudományos alapot, elég csak elolvasnia a néhai, méltán híres magyar orvos és pszichiáter, Buda Béla véleményét ez ügyben, aki szerint nem minden esetben, de tényszerűen léteznek olyan „énidegen” melegek, akiknél visszafordítható a hajlam.

Elmondása szerint „sok még a kérdőjel, de az biztos, hogy a pszichoszexuális fejlődés során történik valami [...] Én például még olyan homoszexuális férfit nem láttam, akinél – és ezt is szinte bűn leírni – ne lett volna túl szoros anyai kötés, és ne alakult volna ki komoly, nőkkel szembeni fóbia. Sokuknak pedig nem volt a szűkebb vagy tágabb családban apamintája.”

Ott tartunk, hogy nem szabad a homoszexuálisokhoz segítő szándékkal fordulni, mert akkor megzavarunk egy természetes folyamatot

mondta Buda Béla még egy korábbi interjúban a témában.

Az efféle tudományos megközelítésekből azonban értelemszerűen a meleglobbi nem kér. S hogy maga a lobbi mennyire erős, jól érzékelteti, hogy például Nagy-Britannia londoni mentálhigiénés központjában 10 évvel ezelőtthöz képest 3200 százalékkal több beteget látnak el nemi diszfória jogcímén. A legfiatalabb ellátott életkora pedig 3 (!) éves. Mi több, még a sztorit kirobbantó Sky News cikke is megjegyzi, hogy sokaknak már önmagában az, hogy egy ilyen írás megjelenik, már transzfóbnak számíthat.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Zsugorodnak a madarak a klímaváltozás miatt

Zsugorodnak a madarak a klímaváltozás miatt

Az éghajlat melegedése miatt csökken a madarak testmérete, miközben nő a szárnyfesztávolságuk – derült ki a témában készített eddigi legnagyobb tanulmányból.

„A migráció a legnagyobb biztonsági kihívás Európában”

„A migráció a legnagyobb biztonsági kihívás Európában”

A migráció a legnagyobb biztonsági kihívás Európában, illetve az, hogy a Nyugat-Balkánra nem hárul kellő figyelem – jelentette ki Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára és miniszterhelyettes Pozsonyban ahol beszédet mondott az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) éves miniszteri konferenciáján csütörtökön.

Győri késelés: a 17 éves támadó a tanári székben ülve várta meg a rendőröket

Késelés történt egy győri iskolában: egy diák többször megszúrt egy tanárnőt csütörtök délben. A rendőrség az ügyben emberölési kísérlet gyanúja miatt indított nyomozást. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) azt közölte, hogy kész minden támogatást megadni a tanárnőnek és az érintett szakképzési intézménynek. Az M1-nek a diák osztálytársai azt nyilatkozták, hogy a késelő lobbanékony természetű.

Továbbra is az Szegedi Tudományegyetem a legzöldebb magyar felsőoktatási intézmény

Továbbra is a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) a legzöldebb felsőoktatási intézmény Magyarországon, a fenntarthatósági szempontok alapján készült GreenMetric világrangsorban a 74. helyen végzett – tájékoztatta az SZTE közkapcsolati igazgatósága csütörtökön az MTI-t.

Magyarország hatékony uniós fellépést szorgalmaz a pénzmosás és a terrorizmus ellen

Magyarország hatékony uniós fellépést szorgalmaz a pénzmosás és a terrorizmus ellen

A pénzmosás és a terrorizmus elleni egységes és hatékony fellépés az Európai Unió minden tagállamának közös érdeke, de Magyarország továbbra sem támogatja a hatáskörök indokolatlan elvonását a nemzeti hatóságoktól – hangsúlyozta Varga Mihály az EU pénzügyminisztereinek (Ecofin) csütörtöki ülésén a tárca közleménye szerint. A tárcavezető szerint egy újabb, uniós intézmény létrehozása előtt tisztázni kell annak szerepét és azt, hogy valós megoldást jelentene-e az európai polgárok biztonságának javítására.

Úgy növekszik a magyar gazdaság, hogy már az IMF sem győzi prognózisokkal

Az IMF tovább javította Magyarország idei és jövő évi gazdasági bővülésére vonatkozó előrejelzését: a 2019-est 4,9 százalékra, a 2020-ast pedig 3,5 százalékra emelte a novemberben várt 4,6 és 3,3 százalékról.

Elveszik az osztrák állampolgárságot az Iszlám Állam terroristájától

Az Iszlám Állam terroristája, Azad G. elveszíti osztrák állampolgárságát – jelentette be határozatát a bécsi főpolgármesteri hivatal csütörtökön. A döntés még nem jogerős.

Nem bírnak magukkal, Merkelék ismét a betelepítési kvótákhoz nyúlnának

Nem bírnak magukkal, Merkelék ismét a betelepítési kvótákhoz nyúlnának

Annak ellenére, hogy a kötelező szót nem használják a nyilvánosságra hozott dokumentumban, egyértelmű, hogy a rendszer minden uniós országra kötelező érvényű lenne.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére