Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Borul a bili: több száz transznemű szeretné, ha orvosilag visszafordítanák a hormonterápiát

Sümeghi Lóránt

2019.10.07. 13:40

Sorsdöntő fordulat következhet be nemcsak Nagy-Britanniában, hanem Európában is a transznemű propagandát illetően, hiszen tömegével állnak elő olyan károsultak, akik nemcsak abbahagyni szeretnék a nemváltáshoz szükséges hormonterápiát, hanem orvosilag vissza is szeretnék fordítani a folyamatot. Ez pedig egy olyan, eddig az LMBTQ-táborban tabunak számító kérdést feszeget, mint hogy van-e visszaút a homoszexuálisok számára?

A brit szeriőz sajtó egyik zászlóshajója, a Sky News robbantotta ki a sztorit, miszerint csak Nagy-Britanniában több száz, kifejezetten fiatal transznemű károsult lépett a nyilvánosság elé annak érdekében, hogy orvosi úton visszafordítsa a hormonterápia következményeit. A jelenség azért is számít nagy horderejűnek, mert nagyon keveset hallani azokról az áldozatokról, akik valamilyen következmény miatt megbánják a nemváltást, hiszen

az LMBTQ-közösség azonnal kitaszítja, megbélyegzi és személyükben támadja őket.

Erről beszélt a 28 éves Charlie Evans is, aki 10 évig férfiként élt a hormonterápiának köszönhetően, ám idővel rájött, hogy hibázott, és visszafordította a nemváltás procedúráját. Nyilatkozatában kiemelte, hogy rettenetesen fiatal károsultakkal is beszélt erről.

19-20 évesekkel tartom a kapcsolatot, akik 100 százalékos nemváltást végeztettek el magukon és most már nagyon megbánták.

Mint ismert, Nagy-Britanniában szülői vagy gondviselői beleegyezéssel bizonyos körülmények között már 13 éves kortól el lehet kezdeni a hormonterápiát, ráadásul van, hogy ennek a költségét a brit közegészségügy rendszerén keresztül vissza is lehet igényelni.

Evans elmondása szerint a károsultak többnyire olyan saját nemükhöz vonzódó nők, akik autizmus spektrumzavarral küszködnek. Felmerül természetesen a kérdés, egy ilyen egészségügyi háttérrel rendelkező egyénnél orvosetikailag hogyan merülhet fel egy ekkora horderejű beavatkozás jóváhagyása?

Árulónak tartja az LMBTQ-közösség őket

– mondta Evans, miután egy közösségi beszélgetés után egy nemváltáson átesett károsult megölelte és megköszönte a kiállását.

Mindemellett egy jótékonysági hálózatot is létrehozott, hogy még többet tudjon segíteni azoknak, akik belátták, hibáztak akkor, amikor a nemi diszfóriájukat fizikai kezelés alá vetették.

Ha visszafordítható a transzneműség, visszafordítható-e minden más?

Az LMBTQ-lobbi részéről természetesen érthető az agresszív, megfélemlítő reakció ezen hírek hallatán, hiszen a közösségen belül az egyik legsúlyosabb tabutémának számít a szexuális vágy vagy identitás folyamatának az egyirányúsága. Vagyis minden ilyen változás csakis egy úgynevezett „progresszív görbén” jelenhet meg, visszaút nincs, hiszen a változás maga a fejlődés.

Éppen ezért akkora tabukérdés az is, hogy a homoszexuálisok kapcsán van-e visszaút. S még mielőtt bárki azt hinné, az efféle kérdések nélkülöznek mindenféle tudományos alapot, elég csak elolvasnia a néhai, méltán híres magyar orvos és pszichiáter, Buda Béla véleményét ez ügyben, aki szerint nem minden esetben, de tényszerűen léteznek olyan „énidegen” melegek, akiknél visszafordítható a hajlam.

Elmondása szerint „sok még a kérdőjel, de az biztos, hogy a pszichoszexuális fejlődés során történik valami [...] Én például még olyan homoszexuális férfit nem láttam, akinél – és ezt is szinte bűn leírni – ne lett volna túl szoros anyai kötés, és ne alakult volna ki komoly, nőkkel szembeni fóbia. Sokuknak pedig nem volt a szűkebb vagy tágabb családban apamintája.”

Ott tartunk, hogy nem szabad a homoszexuálisokhoz segítő szándékkal fordulni, mert akkor megzavarunk egy természetes folyamatot

mondta Buda Béla még egy korábbi interjúban a témában.

Az efféle tudományos megközelítésekből azonban értelemszerűen a meleglobbi nem kér. S hogy maga a lobbi mennyire erős, jól érzékelteti, hogy például Nagy-Britannia londoni mentálhigiénés központjában 10 évvel ezelőtthöz képest 3200 százalékkal több beteget látnak el nemi diszfória jogcímén. A legfiatalabb ellátott életkora pedig 3 (!) éves. Mi több, még a sztorit kirobbantó Sky News cikke is megjegyzi, hogy sokaknak már önmagában az, hogy egy ilyen írás megjelenik, már transzfóbnak számíthat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Márki-Zay Péter nem számíthat jobboldali és kormánypárti szavazatokra

A jobboldaliak bizalmatlanok Márki-Zay Péterrel, az ellenzék miniszterelnök-jelöltjével szemben – derült ki a Századvég Alapítvány októberi, ezer ember megkérdezésével készült kutatásának eredményéből, amelynek megállapításait csütörtökön juttatták el az MTI-hez.

Orbán Viktor feleségén gúnyolódik egy komcsi, akit még Gyurcsányék is kirúgtak

Orbán Viktor feleségén gúnyolódik egy komcsi, akit még Gyurcsányék is kirúgtak

Nem pontosan érthető, hogy valakinek miért támad kedve gúnyolódni Orbán Viktor feleségén, Lévai Anikón. Ráadásul olyan primitív módon, hajánál fogva előrángatott apropóval, ahogy azt Takács István, a Demokratikus Koalíció elődje, a Demokrata Párt alapítója tette Facebook-posztjában.

Azért kritizálják a Gyilkos Halloween című filmet, mert Myers megöl egy meleg párt

Azért kritizálják a Gyilkos Halloween című filmet, mert Myers megöl egy meleg párt

Úgy hiszem, az LMBTQ-propaganda lassan a filmek műfaji sajátosságaiba is bele fog szólni.

Alapjogokért Központ: Az Európai Bizottság a zöldítés terheit a lakossággal fizettetné meg

A mai sajtótájékoztatón elhangzott, hogy bár az EB mindent a klímapolitikának rendelne alá, de többek között Magyarországtól is visszatartja a helyreállítási alap forrásait, amelyeket éppen a klímacélok teljesítésére fordítanánk.

Bayer Zsolt a 888.hu-nak: A magyar népnek Gyurcsánytól csak reális félnivalója van

Bayer Zsolt a 888.hu-nak: A magyar népnek Gyurcsánytól csak reális félnivalója van

Közeledik október 23-a, a XX. század egyik legdicsőbb napjának 65. évfordulója. Idén ezen az ünnepen rendezik meg két év után a Békemenetet. Erről kérdeztük Bayer Zsolt írót, publicistát.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére