Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Borul a bili: több száz transznemű szeretné, ha orvosilag visszafordítanák a hormonterápiát

Sümeghi Lóránt

2019.10.07. 13:40

Sorsdöntő fordulat következhet be nemcsak Nagy-Britanniában, hanem Európában is a transznemű propagandát illetően, hiszen tömegével állnak elő olyan károsultak, akik nemcsak abbahagyni szeretnék a nemváltáshoz szükséges hormonterápiát, hanem orvosilag vissza is szeretnék fordítani a folyamatot. Ez pedig egy olyan, eddig az LMBTQ-táborban tabunak számító kérdést feszeget, mint hogy van-e visszaút a homoszexuálisok számára?

A brit szeriőz sajtó egyik zászlóshajója, a Sky News robbantotta ki a sztorit, miszerint csak Nagy-Britanniában több száz, kifejezetten fiatal transznemű károsult lépett a nyilvánosság elé annak érdekében, hogy orvosi úton visszafordítsa a hormonterápia következményeit. A jelenség azért is számít nagy horderejűnek, mert nagyon keveset hallani azokról az áldozatokról, akik valamilyen következmény miatt megbánják a nemváltást, hiszen

az LMBTQ-közösség azonnal kitaszítja, megbélyegzi és személyükben támadja őket.

Erről beszélt a 28 éves Charlie Evans is, aki 10 évig férfiként élt a hormonterápiának köszönhetően, ám idővel rájött, hogy hibázott, és visszafordította a nemváltás procedúráját. Nyilatkozatában kiemelte, hogy rettenetesen fiatal károsultakkal is beszélt erről.

19-20 évesekkel tartom a kapcsolatot, akik 100 százalékos nemváltást végeztettek el magukon és most már nagyon megbánták.

Mint ismert, Nagy-Britanniában szülői vagy gondviselői beleegyezéssel bizonyos körülmények között már 13 éves kortól el lehet kezdeni a hormonterápiát, ráadásul van, hogy ennek a költségét a brit közegészségügy rendszerén keresztül vissza is lehet igényelni.

Evans elmondása szerint a károsultak többnyire olyan saját nemükhöz vonzódó nők, akik autizmus spektrumzavarral küszködnek. Felmerül természetesen a kérdés, egy ilyen egészségügyi háttérrel rendelkező egyénnél orvosetikailag hogyan merülhet fel egy ekkora horderejű beavatkozás jóváhagyása?

Árulónak tartja az LMBTQ-közösség őket

– mondta Evans, miután egy közösségi beszélgetés után egy nemváltáson átesett károsult megölelte és megköszönte a kiállását.

Mindemellett egy jótékonysági hálózatot is létrehozott, hogy még többet tudjon segíteni azoknak, akik belátták, hibáztak akkor, amikor a nemi diszfóriájukat fizikai kezelés alá vetették.

Ha visszafordítható a transzneműség, visszafordítható-e minden más?

Az LMBTQ-lobbi részéről természetesen érthető az agresszív, megfélemlítő reakció ezen hírek hallatán, hiszen a közösségen belül az egyik legsúlyosabb tabutémának számít a szexuális vágy vagy identitás folyamatának az egyirányúsága. Vagyis minden ilyen változás csakis egy úgynevezett „progresszív görbén” jelenhet meg, visszaút nincs, hiszen a változás maga a fejlődés.

Éppen ezért akkora tabukérdés az is, hogy a homoszexuálisok kapcsán van-e visszaút. S még mielőtt bárki azt hinné, az efféle kérdések nélkülöznek mindenféle tudományos alapot, elég csak elolvasnia a néhai, méltán híres magyar orvos és pszichiáter, Buda Béla véleményét ez ügyben, aki szerint nem minden esetben, de tényszerűen léteznek olyan „énidegen” melegek, akiknél visszafordítható a hajlam.

Elmondása szerint „sok még a kérdőjel, de az biztos, hogy a pszichoszexuális fejlődés során történik valami [...] Én például még olyan homoszexuális férfit nem láttam, akinél – és ezt is szinte bűn leírni – ne lett volna túl szoros anyai kötés, és ne alakult volna ki komoly, nőkkel szembeni fóbia. Sokuknak pedig nem volt a szűkebb vagy tágabb családban apamintája.”

Ott tartunk, hogy nem szabad a homoszexuálisokhoz segítő szándékkal fordulni, mert akkor megzavarunk egy természetes folyamatot

mondta Buda Béla még egy korábbi interjúban a témában.

Az efféle tudományos megközelítésekből azonban értelemszerűen a meleglobbi nem kér. S hogy maga a lobbi mennyire erős, jól érzékelteti, hogy például Nagy-Britannia londoni mentálhigiénés központjában 10 évvel ezelőtthöz képest 3200 százalékkal több beteget látnak el nemi diszfória jogcímén. A legfiatalabb ellátott életkora pedig 3 (!) éves. Mi több, még a sztorit kirobbantó Sky News cikke is megjegyzi, hogy sokaknak már önmagában az, hogy egy ilyen írás megjelenik, már transzfóbnak számíthat.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Hódmezővásárhelyen politikai okokból Bessenyei Ferenc tiszteletét is képesek voltak megtorpedózni

Hódmezővásárhelyen politikai okokból Bessenyei Ferenc tiszteletét is képesek voltak megtorpedózni

„Az 50-es években, a Rákosi-korszakban nagyobb volt a színházak szabadsága annál, ahogy most Vásárhelyen egy előadóművészi díj bírálóbizottságát gyámság alá helyezte, ülésének jegyzőkönyvét manipulálta, javaslatát irányított döntéssel, öncélúan felülbírálta a politika” – mondta Bessenyei Ferenc özvegye a Márki-Zay Péter vezette hódmezővásárhelyi városvezetés eljárásáról, amivel politikai okokból megtorpedózta Nemcsák Károly kitüntetését.

Minden akadály elhárult a Brexit elől

Jövő pénteken végre tényleg kilép Nagy-Britannia az Európai Unióból.

Ha a focihoz nem is, az arrogáns közlemények megírásához ért az MLSZ

Ha a focihoz nem is, az arrogáns közlemények megírásához ért az MLSZ

Indokolatlanul magas lóról osztja az észt a Magyar Labdarúgó-szövetség.

Gyógyszert Gyurcsánynak!

Gyógyszert Gyurcsánynak!

Gyurcsány Ferenc Facebook-oldalán panaszkodik. Anna leányának antibiotikumot kell szednie és kéri az apját, váltsa ki a gyógyszert.

A győri MSZP-s nem kockáztat, a Fidesz polgármester-jelöltjére szavaz vasárnap

A győri MSZP-s nem kockáztat, a Fidesz polgármester-jelöltjére szavaz vasárnap

Mintha Bárány Istvánnak, a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és az LMP alkotta ellenzéki összefogás jelöltjeként október 13-án nyert önkormányzati képviselőjének megjött volna a józan esze. Ellenzéki képviselőként ugyanis a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltjét támogatja a január 26-ai polgármester-választáson.

Ha leszbikus vagy, tök oké a kanapén majdnem szexelni és lebukni apád előtt

Ha leszbikus vagy, tök oké a kanapén majdnem szexelni és lebukni apád előtt

A Douwe Egberts is beszállt a homoszexualitást reklámcélra felhasználó cégek sorába.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére