Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Borul a bili: több száz transznemű szeretné, ha orvosilag visszafordítanák a hormonterápiát

Sümeghi Lóránt

2019.10.07. 13:40

Sorsdöntő fordulat következhet be nemcsak Nagy-Britanniában, hanem Európában is a transznemű propagandát illetően, hiszen tömegével állnak elő olyan károsultak, akik nemcsak abbahagyni szeretnék a nemváltáshoz szükséges hormonterápiát, hanem orvosilag vissza is szeretnék fordítani a folyamatot. Ez pedig egy olyan, eddig az LMBTQ-táborban tabunak számító kérdést feszeget, mint hogy van-e visszaút a homoszexuálisok számára?

A brit szeriőz sajtó egyik zászlóshajója, a Sky News robbantotta ki a sztorit, miszerint csak Nagy-Britanniában több száz, kifejezetten fiatal transznemű károsult lépett a nyilvánosság elé annak érdekében, hogy orvosi úton visszafordítsa a hormonterápia következményeit. A jelenség azért is számít nagy horderejűnek, mert nagyon keveset hallani azokról az áldozatokról, akik valamilyen következmény miatt megbánják a nemváltást, hiszen

az LMBTQ-közösség azonnal kitaszítja, megbélyegzi és személyükben támadja őket.

Erről beszélt a 28 éves Charlie Evans is, aki 10 évig férfiként élt a hormonterápiának köszönhetően, ám idővel rájött, hogy hibázott, és visszafordította a nemváltás procedúráját. Nyilatkozatában kiemelte, hogy rettenetesen fiatal károsultakkal is beszélt erről.

19-20 évesekkel tartom a kapcsolatot, akik 100 százalékos nemváltást végeztettek el magukon és most már nagyon megbánták.

Mint ismert, Nagy-Britanniában szülői vagy gondviselői beleegyezéssel bizonyos körülmények között már 13 éves kortól el lehet kezdeni a hormonterápiát, ráadásul van, hogy ennek a költségét a brit közegészségügy rendszerén keresztül vissza is lehet igényelni.

Evans elmondása szerint a károsultak többnyire olyan saját nemükhöz vonzódó nők, akik autizmus spektrumzavarral küszködnek. Felmerül természetesen a kérdés, egy ilyen egészségügyi háttérrel rendelkező egyénnél orvosetikailag hogyan merülhet fel egy ekkora horderejű beavatkozás jóváhagyása?

Árulónak tartja az LMBTQ-közösség őket

– mondta Evans, miután egy közösségi beszélgetés után egy nemváltáson átesett károsult megölelte és megköszönte a kiállását.

Mindemellett egy jótékonysági hálózatot is létrehozott, hogy még többet tudjon segíteni azoknak, akik belátták, hibáztak akkor, amikor a nemi diszfóriájukat fizikai kezelés alá vetették.

Ha visszafordítható a transzneműség, visszafordítható-e minden más?

Az LMBTQ-lobbi részéről természetesen érthető az agresszív, megfélemlítő reakció ezen hírek hallatán, hiszen a közösségen belül az egyik legsúlyosabb tabutémának számít a szexuális vágy vagy identitás folyamatának az egyirányúsága. Vagyis minden ilyen változás csakis egy úgynevezett „progresszív görbén” jelenhet meg, visszaút nincs, hiszen a változás maga a fejlődés.

Éppen ezért akkora tabukérdés az is, hogy a homoszexuálisok kapcsán van-e visszaút. S még mielőtt bárki azt hinné, az efféle kérdések nélkülöznek mindenféle tudományos alapot, elég csak elolvasnia a néhai, méltán híres magyar orvos és pszichiáter, Buda Béla véleményét ez ügyben, aki szerint nem minden esetben, de tényszerűen léteznek olyan „énidegen” melegek, akiknél visszafordítható a hajlam.

Elmondása szerint „sok még a kérdőjel, de az biztos, hogy a pszichoszexuális fejlődés során történik valami [...] Én például még olyan homoszexuális férfit nem láttam, akinél – és ezt is szinte bűn leírni – ne lett volna túl szoros anyai kötés, és ne alakult volna ki komoly, nőkkel szembeni fóbia. Sokuknak pedig nem volt a szűkebb vagy tágabb családban apamintája.”

Ott tartunk, hogy nem szabad a homoszexuálisokhoz segítő szándékkal fordulni, mert akkor megzavarunk egy természetes folyamatot

mondta Buda Béla még egy korábbi interjúban a témában.

Az efféle tudományos megközelítésekből azonban értelemszerűen a meleglobbi nem kér. S hogy maga a lobbi mennyire erős, jól érzékelteti, hogy például Nagy-Britannia londoni mentálhigiénés központjában 10 évvel ezelőtthöz képest 3200 százalékkal több beteget látnak el nemi diszfória jogcímén. A legfiatalabb ellátott életkora pedig 3 (!) éves. Mi több, még a sztorit kirobbantó Sky News cikke is megjegyzi, hogy sokaknak már önmagában az, hogy egy ilyen írás megjelenik, már transzfóbnak számíthat.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

A kispesti szoci képviselő felfüggeszti párttagságát

A politikus ezt a Facebook-oldalán jelentette be.

Hosszú évek tudatos sportdiplomáciai építkezését rombolná le a Karácsony-féle „stadionstop”

Hosszú évek tudatos sportdiplomáciai építkezését rombolná le a Karácsony-féle „stadionstop”

Rossz fényt vetne hazánkra, valamint a turizmusra is negatívan hatna, ha a „stadionstop” miatt visszalépnénk valamely nemzetközi sportesemény megrendezésétől.

Bölcsődetervezési ötletpályázatot hirdet a kormány

Építészeti ötletpályázatot hirdet bölcsődék tervezésére a Lechner Tudásközpont az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkársága és a Miniszterelnökség Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkársága megbízásából.

Ha sok nézőt akarunk a stadionokba, akkor ezt miért nem segíti sem az MLSZ, sem a sporttörvény?

Ha sok nézőt akarunk a stadionokba, akkor ezt miért nem segíti sem az MLSZ, sem a sporttörvény?

Csodálatos indián nyárban van részünk, lesz nemzeti ünnep és hosszú hétvége is a közeljövőben. A Magyar Kupa következő fordulója viszont ügyesen kikerüli ezeket.

Bajban van Görögország, érkeznek a migránsok

Újabb hullámra számítanak a görögök, ami azért baj, mert már így is a kapacitásukon felül teljesítenek a migránstáborok.

Szijjártó: nem akarjuk, hogy Brüsszelben birodalom épüljön

Szijjártó: nem akarjuk, hogy Brüsszelben birodalom épüljön

A külgazdasági és külügyminiszter a Russia Todaynek beszélt a migrációról, valamint Budapest és Brüsszel kapcsolatáról.

Dübörög a kommunizmus: Észak-Koreában tavaly 20 ezer ember halhatott meg tuberkulózisban

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) becslése szerint ez 25 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére