Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Börtönbüntetés helyett egészségügyi ellátást kapott az Iszlám Állam harcosa Svédországban

Horváth Tamás

2019.03.03. 19:30

Mindezt a svéd adófizetõk pénzébõl.

Ahogy arról mi is írtunk, az Iszlám Állam territoriális jellegének megszűnésével egyre több dzsihadista tér vissza Nyugat- és Észak-Európába. A Közel-Keleten kiképzett gyilkosok különösen nagy aktivitást mutatnak Svédországban: a svéd titkosszolgálat, a Sapo szerint már nagyjából 150-en tértek vissza a skandináv államba, ahol illegális, földalatti mecsetekben hirdetik a szélsőséges nézeteiket, próbálnak újabb terroristákat toborozni.

Egyikük, a 28 éves Khaled Shahadeh azonban nemcsak hogy „hazatért”, de a szíriai harcokban megsérült vállát egy állami kórházban kezeltette, majd a felépülése után ismét a Közel-Keletre utazott, hogy az Iszlám Állam katonájaként harcoljon.

A muszlim férfi ügye nagy port kavart az északi országban, Thomas Lindén, a svédországi orvosok etikai tanácsának elnöke ugyanakkor nem érzi úgy, hogy a kollégái hibáztak volna.

Mindenkit ellátunk, a gazdagokat és a szegényeket éppúgy, mint a börtönben raboskodó gyilkosokat. Az egészségügyi ellátás megvonása nem lehet a büntetés eszköze”

– kommentálta az esetet Lindén.

A legtöbb kritika azonban nem is magát a kezelést érte, hanem azt, hogy a svéd hatóságok hagyták, hogy a férfi visszatérhessen a Közel-Keletre.

Khaled Shahadeh meggyógyítása egyébként nem példa nélküli, 2015-ben egy, ugyancsak az Iszlám Állam kötelékében harcoló török állampolgár kapott egészségügyi ellátást a hazájában, hogy aztán a regenerációt követően visszatérhessen Szíriába.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére