Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Börtönbe mehetnek a németországi saríarendőrség tagjai

Tóth Dalma

2019.05.20. 22:00

A tárgyalás hétfőn kezdődött el. 2016-ban egyszer már döntés született az ügy kapcsán, de ezt tavaly érvénytelenítette a legfelsőbb bíróság.

A hét muszlim férfi 2014-ben Wuppertal utcáin narancssárga mellényben járőrözött, amire az volt írva, hogy „saríarendőrség”. Az iszlám törvénykezés előírásait kívánták betartatni az emberekkel. Sőt szórólapokat osztogattak a muszlimoknak, melyen azt állították, hogy az adott terület az iszlám törvénykezés felügyelete alatt áll, ezért előre figyelmeztették őket, hogy a zónában tilos az alkohol- és drogfogyasztás, a szerencsejáték, a bordélyházak látogatása, a pornográfia, valamint a zenehallgatástól is tartózkodni kell.

Az egyenruhák viselésére vonatkozó szabály megszegésével vádolták meg őket, amiért két év letöltendő börtönbüntetést is kaphatnak. A bírósági dokumentumok szerint a hét férfi a szalafista mozgalom tagjai, ami a szunnita iszlámon belüli ultrakonzervatív ág. A saríarendőrség egyik tagját azzal vádolják, hogy tevékenységének az volt a célja, az iszlám törvénykezés váltsa fel a német demokratikus jogrendszert.

2016-ban a wuppertali bíróság úgy döntött, hogy nem bünteti meg a csoport tagjait az egyenruha miatt, egyéb bizonyíték pedig nem volt arra, hogy megszegték volna a törvényeket. 2018 januárjában a szövetségi igazságügyi bíróság kritizálta a döntést, majd úgy határoztak, hogy újra kell tárgyalni az ügyet.

Németország-szerte felháborodtak az emberek a saríarendőrség hallatán. A csoport vezetője, Sven Lau azért, hogy csitítsa a hangulatot, egy videóüzenetben a sajnálatát fejezte ki, majd hozzátette, hogy a névválasztás talán túl provokatív volt. Sven Laut terrorizmus támogatása miatt ítélték el, viszont múlt héten kiengedték a börtönből, miután a rá kiszabott 5 és fél éves börtönbüntetésének kétharmadát letöltötte. Erről bővebben itt olvashattok.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Riadalom az amerikai határőröknél: a közép-amerikaiak mellett megjelentek az afrikai migránsok is

Riadalom az amerikai határőröknél: a közép-amerikaiak mellett megjelentek az afrikai migránsok is

Egyre nagyobb a probléma Mexikóban, ahol a közép-amerikai bevándorlók mellett megjelentek az afrikaiak is, akik így próbálnak meg bejutni az Egyesült Államokba.

Este 7:59

Este 7:59

Ezek voltak a nap legfontosabb hírei.

A román állam magyarellenes lépései miatt fognak tüntetni Erdélyben

Az úzvölgyi katonatemető államosításának leállítását, a sírkert eredeti állapotának helyreállítását és Hargita megye prefektusának lemondását, vagy leváltását követeli az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) azon a tüntetésen, amelyet kedd délutánra hirdetett meg Csíkszeredába, a Hargita megyei prefektusi hivatal épülete elé.

Magyarországon is megjelent az ázsiai tigrisszúnyog

Magyarországon is megjelent az ázsiai tigrisszúnyog

Országunkban is megjelent az ázsiai tigrisszúnyog, ami számos fertőző betegséget terjeszt. A klímaváltozás következtében hazánkban nem honos állatok jelennek meg. Köszi, klímaváltozás!

Ha Brüsszel nem változtat a migrációs politikáján, sikertelen lesz

Globálisan sikertelen lesz az Európai Unió, amennyiben nem hajt végre hajtűkanyart a migrációs politikájában, ugyanis a bevándorlóáradat megállítása nélkül nem garantálható a kontinens biztonsága és versenyképessége – jelentette ki Szijjártó Péter a tagállami külügyminiszterek hétfői luxembourgi ülésének szünetében.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére