Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Borrell: Az Unió és Oroszország közötti kapcsolatok rosszabbodnak

888.hu, MTI

2021.04.19. 12:00

Az Európai Unió kapcsolata Oroszországgal egyre inkább elmérgesedik Josep Borrell az unió kül – és biztonságpolitikáért felelős főképviselője szerint.

 

A hétfői napon az EU külügyminiszterei videó konferenciát tartanak, aminek az egyik kiemelt témája lesz az Oroszországgal való kapcsolat.

Elsőként szóba jön a Csehország által kiutasított orosz diplomaták ügye.

Prágában szombat este jelentették be, hogy 18 orosz diplomatát utasítottak ki Csehországból, abból az okból, hogy a cseh hatóságok azt gyanítják, az orosz titkosszolgálatok tagjainak közük volt a vrbeticei lőszerraktárban 2014-ben történt robbanásokhoz. Ezen kívül pedig szó lesz még,

Alekszej Navalnij ügyéről

amiről Josep Borrell azt mondta, hogy: vasárnap mind a 27 uniós tagállam nevében kiadott közleményében az EU arra szólította fel az orosz hatóságokat, hogy vállaljanak felelősséget Navalnij testi épségéért és biztosítsanak számára megbízható orvosi segítséget.

Majd ezek után megvitatják az ukrán helyzetet amivel kapcsolatban a a főképviselő úgy fogalmazott, hogy: nagyon veszélyes az orosz csapatok összevonása az ukrán határon.

Az etiópiai helyzettel kitérve pedig ugyancsak aggodalmát fejezte ki, mivel a feszültség továbbra nem csökken a Tigrében. Nyomatékosan felszólította a konfliktusban részt vevő feleket, hogy azonnali hatállyal biztosítsanak hozzáférést rászorulók számára a humanitárius segélyekhez.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére