Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Boris Johnsontól kér segítséget egy Kelet-Ukrajnában elfogott brit katona

888.hu

2022.07.19. 14:40

Videón kéri Boris Johnson segítségét egy brit férfi, aki állítólag oroszbarát szeparatisták fogságában van a kelet-ukrajnai, önhatalmúlag kikiáltott Donyecki Népköztársaságban (DPR).

 

A BBC beszámolója szerint az előkerült felvételen az ötvenes éveiben járó, sunderlandi származású John Hardingot egy orosz televíziós műsorvezető kérdezi.

A videóban azt mondja, hogy

akár halálbüntetést is kiszabhatnak rá.

 

A brit Külügyminisztérium közölte, hogy aggódik Harding őrizetbe vétele miatt.

A hírek szerint Hardingot májusban fogták el, amikor az ukrán egységek, amelyekkel az Azovstal acélműnél harcolt, kénytelenek voltak megadni magukat. Az egységek akkoriban a dél-kelet Ukrajnában található Mariupol városát védték.

A videó szerint az Azov ezred tagja volt. Harding viszont azt mondta barátainak, hogy az ukrán nemzeti gárda tagjaként harcol.

 

Az elfogott katona barátai és családja megerősítette a BBC-nek, hogy ő szerepel a videón.

A férfi 2018 óta harcolt a kelet-ukrajnai Donbász régióban. Korábban azt mondta a BBC-nek, hogy azért utazott oda, hogy katonai orvosként segítsen az oroszbarát lázadók elleni harcban.

A BBC emlékeztet, két másik brit férfit, Aiden Aslint és Shaun Pinnert, akiket szintén Mariupolban fogtak el, halálra ítélt egy orosz kötődésű bíróság a DPR-ben.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére