Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bombameglepetés Oroszországban: Putyin hatalmas fölénnyel nyert

Bokor Gábor

2018.03.19. 06:45

Hétfõ hajnalban jelentette be a moszkvai Központi Választási Bizottság, hogy a szavazatok 99 százalékának összesítése alapján megállapítható, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök a voksok 76,65 százalékát szerezte meg a vasárnapi orosz elnökválasztáson.
MOSZKVA, 6:45

Hétfő hajnalban jelentette be a moszkvai Központi Választási Bizottság, hogy a szavazatok 99 százalékának összesítése alapján megállapítható, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök a voksok 76,65 százalékát szerezte meg a vasárnapi orosz elnökválasztáson.

A kommunisták által indított Pavel Grugyinyin 11,82, a liberális demokrata Vlagyimir Zsirinovszkij 5,68, a Polgári Kezdeményezés színeiben indult Kszenyija Szobcsak pedig 1,66 százalékot kapott. 

A négy további jelölt, Grigorij Javlinszkij, a Jabloko párt képviseletében 1,04 százalékot, Borisz Tyitov, a Növekedés Pártjától 0,75, Makszim Szurajkin, az Oroszország Kommunistáinak jelöltje 0,68, míg Szergej Baburin, az Oroszországi Össznépi Szövetségtől 0,65 százaléknyi voksot gyűjtött.

Putyin nyert, negyedszer is elnök lehet

Vlagyimir Putyin hivatalban lévő államfő nyerte meg a vasárnapi orosz elnökválasztást a moszkvai Központi Választási Bizottság előzetes adatai szerint, megszerezve 4. elnöki mandátumát.

 

Az eredmény jelentősen már nem változhat oly mértékben, hogy az befolyásolná az elnökválasztás eredményét. Vlagyimir Putyin 3,5-szer annyi szavazatot kapott, mint a vetélytársai összesen, és 6,5-szer annyit, mint a második helyen befutó jelölt"

– derült ki a nyilvánosságra hozott adatokból.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére