Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bolsonaro a marxisták után a bûnbandákat is kisöpri országából

Forisek Ádám

2019.01.06. 09:38

Brazíliában jelenleg katasztrofális állapotban van a közbiztonság. Bolsonaro épp ezért kivezényelte a különleges rendõri erõket, hogy véget vessen a bandaháborúzásnak.

Brazília északkeleti megyéjében, Cearában áll a bál. A helyi bűnbandák ugyanis szabályos támadássorozatot indítottak, amelyeknek bankok, buszmegállók és boltok látják a kárát. A támadások már négy napja tartanak, a helyi rendőri erők nem bírnak az erőszakhullámmal.

Ez egyébként az országban hosszú évekig tartó baloldali kormányzás öröksége, amely katasztrofális állapotokat hagyott maga után az országban. A közbiztonság rémes helyzetét bizonyítja például az is, hogy a 2017-es évben 63 880 emberölést regisztráltak a hatóságok. 

Jair Bolsonaro egyik legfőbb kampányüzenete volt a közbiztonság rendbetétele, és Brazília nemrégiben megválasztott új elnöke szemlátomást nem is vesztegeti az idejét: kivezényelte a különleges rendőri erőket, akik 300 fős állománnyal vonultak ki Ceara több városába, és számukra nincs megtiltva a halálos kimenetelű intézkedés, ha esetleg arra kerül sor. Az elmúlt napokban 50 randalírozó bandatagok tartóztattak le.

Munkához látott a brazil elnök: kisöpri a marxistákat és az LMBTQ-lobbinak is beint

2019. január 3. 13:29 Az újdonsült brazil elnök, Jair Bolsonaro nem sokkal beiktatása után már neki is látott az évtizedeken át az oktatásban és a kormányzati munkában gyökereket eresztő neomarxista, baloldali agymosás eltakarításának. Ahogyan arról több ízben is beszámoltunk, január elsején letette a hivatali esküt Brazília új elnöke, Jair Bolsonaro, beiktatásán számos rangos politikus, közöttük Orbán Viktor is részt vett.

Az egyelőre nem világos, mi okozta az erőszakhullámot, de a hivatalnokok arra gyanakodnak, hogy a börtönöket érintő, szigorúbb kormányzati intézkedések állnak mögötte. Ezen intézkedések keretén belül korlátoznák a foglyok mobilhasználatát, és a cellákon belüli, bandatagság szerinti szeparációnak is véget vetnének.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére